KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 13:48
“A Balaton mindenkié.”
Címkék: Balaton, Jobbik, sajtótájékoztató, program
Keszthely - A közlekedésről, az egészségügyi szolgáltatásokról, a balatoni halról, a közbiztonságról és a Balaton-part felszabadításáról is szó esett kedden a Jobbik Magyarországért Mozgalom keszthelyi sajtótájékoztatóján. A párt Balaton Munkacsoportja a tó körül élőket érintő, legfontosabb problémákra igyekszik megoldást találni.

Dr. Weller-Jakus Tamás, Zala megye 2. választókerületének képviselőjelöltje elmondta, a turizmus szempontjából rendkívül fontos lenne az M7-es autópálya 2x3 sávossá tétele és a 84-es út gyorsforgalmivá alakítása. A Jobbik tervei közt szerepel a balatoni körvasút kialakítása, a vízi közlekedés módosítása és a sármelléki reptér fejlesztése is. Mindezek az egész Balaton térségét érintik – tette hozzá a politikus.                    

„Pontosan ez a célja a Balaton mindenkié programnak, hogy nem csak Keszthelyen, hanem – mi konkrétan régióban gondolkodunk – tehát konkrétan az egész Balatonon a meglévő, mostani vendégéjszakák száma lehetőleg növekedjen, és így az itt élő embereknek több bevétele, a megélhetése jobbá, könnyebbé váljon.” - emelte ki a Zala megyei képviselőjelölt.

A sajtótájékoztatón részt vettek Somogy és Veszprém megye képviselőjelöltjei is. Potocskáné Kőrösi Anita a közbiztonság kapcsán kiemelte, a vízirendőrség eszközeinek fejlesztése és létszámának növelése a cél, valamint szükség van a rendőrök megerősített munkájára is. Dr. Steinmetz Ádám a balatoni hal és halászat fontosságáról beszélt. Rig Lajos az egészségügy kapcsán sürgősségi fogadópontok felállítását javasolta azokon a településeken, ahol nincs aktív betegellátás. Kepli Lajos a Balaton-part felszabadításának tervéről számolt be.                             

„Mi azt szeretnénk, hogyha felszabadítanánk a Balaton partnak a lehető legnagyobb részét, és szabadon hozzáférhetővé tennénk. A Balaton törvény is előírja már 2000 óta, hogy a parti települések belterületi partszakaszának a 30%-át sétány formájában hozzáférhetővé kell tenni, ez a mai napig nem valósult meg. A Jobbik programjában ennek a megvalósítására teszünk javaslatot.” - tájékoztatott a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik képviselőjelöltjei kiemelték, a Balaton mindenkié program egy konstruktív jellegű javaslat, amely a Balaton-parton élőket érintő, kardinális problémákra próbál megoldást találni.     

Regman Karola - Keszthelyi TV                               

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés