KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 12:57
Balaton Party a halakért, borokért
Címkék: Balaton, hal, bor, rendezvény, Balatoni Szövetség, szezonzáró
Szigliget - A balatoni halak és a térségi borok népszerűsítését tűzte ki célul a “Balaton Party” című szezonzáró rendezvény, amelyet a Balatoni Szövetség rendezett meg. A szigligeti strandon megtartott kötetlen beszélgetésre nem csak a szervezet tagjai, hanem a környék témában releváns szakemberi is meghívást kaptak.

Balatoni halból készült a halászlé a szezonzáró rendezvényen. Az alapanyagot a Balatoni Szövetség elnöke horgászta a szigligeti öbölben. Balassa Balázs köszöntőjében kiemelte: a szövetség többször hangsúlyozta már, hogy a balatoni gasztronómia elengedhetetlen velejárójaként kellene tekinteni a tóból származó halra.

"A Balatoni Szövetség egyértelműen úgy gondolja, hogy a lehetőséget meg kell annak teremteni, hogy legyenek olyan vendéglátó egységek, ahol balatoni halból készült ételt tudnak biztosítani. Mi azt mondtuk, hogy a horgászok számára tegyük meg a lehetőséget, a jogi alapot arra, hogy ők értékesíthessék a halat." - mondta el Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.

A szervezet tag-önkormányzatainak polgármesterei, társszervezeteinek vezetői, térségi országgyűlési képviselői vettek részt az immár második “Balaton Party” címet viselő programon. A rendezvény célja a balatoni halak és a térségi borok népszerűsítése. Az idei Balatoni Borok Versenyének díjnyertes italaiból is kóstolhattak a résztvevők.

Balassa Balázs: "Egyértelműen azt bizonyítják ezek a borok is, hogy a Balaton térségében hihetetlen mértékben fejlődik a borágazat és a kulturált borfogyasztás is. Egyértelműen azt látjuk, hogy rengeteg vendég érkezik csak kimondottan azért, hogy egy-egy pincébe betérjen és megkóstolja ezeket a csodálatos borokat."

A rendezvényre meghívást kapott Witzmann Mihály Somogy megyei országgyűlési képviselő is. Úgy fogalmazott: a Balatoni Szövetség az elmúlt időszakban bizonyította, hogy nem csak érdekérvényesítő szakmai szervezetként működik, hanem jelentős értékközvetítő szerepet is be tud tölteni.

"Érdekérvényesítő, hiszen számos olyan Balatont érintő kérdésben sikerült előrelépést elérni a Balatoni Szövetségnek köszönhetően az elmúlt években, amelyek az itt élők és ide látogató vendégek szempontjából előremutató döntéseket abszolváltak. A mai napnak is van egy előre mutató vektora - ha mondhatom így -, hiszen itt, a kötetlen beszélgetést megelőzően, egy háromnegyed órás társalgással tulajdonképpen sikerült közös nevezőre jutni a Balatoni Hajózási Zrt tőkeemelési problematikájával kapcsolatban." - nyilatkozta Witzmann Mihály, Somogy megyei országgyűlési képviselő.

Utóbbira azért volt szükség, mert októberben lejár a huszonkét tulajdonos önkormányzat tőkeemelési határideje. A kormány intézkedésének köszönhetően az 1,4 milliárd forintos tőke befizetésének határidejét sikerült márciusra kitolni. További jó hír, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség hatvan százalék körüli részesedést kíván szerezni a Balatoni Hajózási Zrt.-ben. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhetvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Keszthely - Jobbik az adópolitikáról 2018-03-22 08:26
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés