KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-09 16:05
Megújult könyvtárral várják az olvasókat Alsópáhokon
Címkék: könyvtár, felújítás, Országos Könyvtári Napok, író-olvasó találkozó
Alsópáhok - 950 ezer forintból újult meg Alsópáhok könyvtára. A Művelődési Házban működő közösségi teret az Országos Könyvári Napok alkalmából adták át az olvasóknak. A felújítás a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár támogatásából valósult meg.

Új polcokat csináltattak és a könyvállományt is frissítették Alsópáhokon. A keszthelyi ellátórendszerhez tartozó, felújított könyvtárban olyan kötetek kaptak helyet, amelyek megfelelnek a 21. századi olvasói ízlésnek, de természetesen kötelező olvasmányok és szakkönyvek is várják az érdeklődőket a polcokon.Az Országos Könyvtári Napok alkalmából Kiss Gábor, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója avatta fel Alsópáhok megújult könyvtárát. A megjelenteket köszöntötte Czigány Sándor is. A település polgármestere megköszönte azt a 950 ezer forintos támogatást, amely lehetővé tette a felújítást és az állományfrissítést.

„Vártuk ezt a pillanatot. Sok könyvtárba látogató olvasónk van, diákok, középkorú és idős korú emberek, és most egy kicsit kulturáltabb módon, mint korábban, tudnak jönni a könyvtárba. Én azt mondtam, itt a szomszédban található orvosi rendelő a test építésére, a test gyógyítására szolgál, akkor azt mondhatom, hogy a könyvtár pedig a lélek gyarapítására szolgál, hiszen az olvasó ember, a művelődő ember mindig fontos.” - mondta a polgármester.

Az ünnepélyes átadón a helyi általános iskola diákjai kedveskedtek zenés műsorral a megjelenteknek, és versek is elhangzottak. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a település lakói birtokba vehették a könyvtárt. Megcsodálták az új polcokat és beleolvastak a könyvekbe is. Mindnyájuknak nagy megelégedésükre szolgált a felújítás.

„Ez egy nagyon-nagyon szép, nagyon szortírozott. Én voltam a régiben is, az egy kicsit más volt, de az is a mienk volt és nagyon jól éreztük magunkat. Ez meg vagyok lepve, hogy nagyon-nagyon szép.” - emelte ki egy könyvtárlátogató, Körösi Borbála.

A könyvtárban nem csak az olvasóknak, hanem a munkatársaknak is kedveskedtek újdonsággal. Ennek köszönhetően a jövőben már számítógépes rendszeren rögzíthetik az elvitt és visszahozott könyveket.Az átadót követően a szomszédos teremben író-olvasó találkozóra várták az érdeklődőket, ahol Szabó Zsolt Szilveszter Lugosi Anna Csenge, zalaszántói fiatal írónővel és magyar tanárával, Gombási Andrásnéval beszélgetett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáztizenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés