KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-09 14:52
Kalandos könyvtártúra
Címkék: könyvtár, olvasók, túra, diákok
Keszthely - Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár a kezdetektől bekapcsolódott. Minden évben egy hetes programokkal várják ilyenkor az olvasókat. Könyves vasárnapon pedig ingyenes szolgáltatásokat vehetnek igénybe akik betérnek a könyvtárba. Három éve a legizgalmasabb program a kalandos könyvtártúra ,ahol az olvasni szerető diákok vehetnek részt.

A gyermekkönyvtár vezetője, Magyar Szilvia  segített a könyvtári kalandtúra  résztvevőinek a feladatok megismerésében.  Egymás nevének megjegyzésével, sorolásával próbáltak ismerkedni azok a diákok akik részesei lehettek az idei késő estig tartó programnak a Fejér György Városi Könyvtárban. Tizenkilencen voltak, mindannyian jutalomként kapták a lehetőséget. Ők olvastak legtöbbet az elmúlt évben.

Az ismerkedést  követően már lámpával, sötétben folytatódott a vetélkedés. A könyvtár bemutatása után a csapatok könyvek, könyvtári események után kutattak.

 Varga Dorka és  Fülöp Mira is egy csapatot alkottak. Ügyesen dolgoztak, bár a feladatok nem voltak egyszerűek. A diákoknak a felnőtt könyvtárban helyismeretük sem volt.  A csapatmunka, a közös gondolkodás, az ismeretek jó felhasználása  és a gyorsaság nagyon fontos volt. Néhol azonban  adódtak nehézségek.

A könyvekből előkerültek elrejtett betűk is. Amit a gyerekek összeraktak és egy olvasásra buzdító jelmondatot kaptak. Az est folyamán előadást is hallgathattak a csillagokról. Gyorsan elrepült az idő a kalandos  program részvevői sajnálták, hogy nem alhatnak a könyvtárban.

Könyves vasárnapon is nyitva volt a könyvtárak kapuja. Ingyenes szolgáltatással várták a betérőket. Sokan éltek a vasárnapi nyitvatartással. A Könyves vasárnapon 253 látogatója volt a két keszthelyi könyvtárnak, 211 új olvasó iratkozott be és 24 főnek engedték el a megbocsátás napján a késedelmi pótlékot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázharmincöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés