KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-06 18:10
Jól harapnak a pontyok a nyugati medencében
Címkék: bojli, horgász, Balaton
Balaton - Folyamatosan dőltek mega versenyrekordok a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. Az egyhetes viadal, több mint hetven csapata még 23 kilogramm feletti pontyokat is horogra akasztott a verseny utolsó előtti napjáig. Keszthely mindhárom strandján találhatóak horgászok, akik az utolsó pillanatig reménykedhetnek a győzelemben.

A versenyen nem az összmennyiség, hanem az öt legnagyobb hal számít. Már tavaly így bonyolították le a viadalt. Ez igazi izgalmakat szolgáltat, hiszen egy kapitális fogással az utolsó pillanatban is az élre lehet kerülni. Az összesített győzelem mellett az öt szektorban is győztest hirdetnek, de észak és dél is megküzd egymás ellen.

Szamosi Attila, főszervező: "Valami irgalmatlan mennyiségű halat fognak a csapatok. Hogy más ne mondjak, a tavalyi évben az egy hetes versenyt öt hallal, 75 kilóval meg lehetett nyerni, az idén 48 óta alatt meghaladták ezt a csapatok. Tehát a 48 óra alatt az a csapat,a ki vezetett túl volt ezen a hetven kilón. Vagy például azt mondjam, hogy a verseny négy éves történetében egy darab 19 kilós hal volt összességében, most már – még nem tartunk a verseny végénél, de már ö5 19 kilós hal van és kettő darab hala van már 20 kiló felett, tehát valami irgalmatlan sokat fognak a fiúk.”

Balatonberénynél akadt horogra ez a 23,4 kilogrammos példány (forrás: http://blog.balatonibojlisverseny.hu)

A Keszthely Libás strandon balatoni pecások vertek tanyát. Ez az első nagyobb megmérettetésük, korábban csak amatőr viadalokon méretették meg magukat. Gyerekkoruk óta horgásznak, a bojlizással már húsz éve foglalkoznak. A sikeres horgászat nagy tudást és felkészültséget igényel. Ez jól látszik a Boilie Boys taktikáján is.

„Találtunk benn négyszáz méteren egy homokpadot, main kagyló van és ezt próbáltuk meghorgászni, bízva abban, hogy ez működni fog. Maga a pad az nem adott halat huszonnégy órán keresztül. Második nap túlhúztunk a padon és iszapot horgásztunk meg pár szem bojlival és onnan tudtunk fogni kisebb halakat és a harmadik napon a halak már visszatértek a padra és onnan csipegetjük most is őket.” - vázolta a csapat vezetője, Piller Zsolt.  

A Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny egyre többeket vonz. A kezdetekben kilenc-tíz, most pedig már hetvenhárom csapat vágott neki a viadalnak. A verseny újdonsága, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. jóváhagyta, hogy korlátozás nélkül behúzhassanak a pecások. Így csupán a viharjelzés szabott gátat a távnak. A versenyen egyértelműen a Balaton nyugati medencéje volt a legerősebb. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés