KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-05 17:50
Hála és tisztelet az időseknek
Címkék: idősek napja, Idősek Otthona, köszöntés, világnap
Keszthely - Októberben világszerte, így Keszthelyen is köszöntik a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából. A város Idősek Otthonában immár hagyomány, hogy műsorral és szeretetvendégséggel ünnepelnek a bentlakók és a klubtagok. Az intézmény vezetősége nem csak ezen a napon, hanem egész évben igyekszik megszínesíteni a szépkorúak mindennapjait.

Palotás Ágnes operett műsorával köszöntötték az időseket Keszthelyen. Az Idősek Otthonában ismert slágerek csendültek fel, amelyeket a közönség együtt énekelt az előadóval. Szép Mária az otthonban lakik, és nagyon szívesen fogadja ezeket a rendezvényeket.

„Mi nagyon szeretjük ezeket a rendezvényeket. Én most már hat éve itt vagyok az otthonban, és nagyon meg vagyok vele elégedve.” - mondta az otthon lakója.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-ét az idősek világnapjává. A keszthelyi rendezvényt Ruzsics Ferenc és Nagy Bálint, alpolgármester is megtisztelte. A polgármester kiemelte, az idősek felkarolása nagyon fontos, hiszen hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Az önkormányzat által fenntartott Idősek Otthona mindent megtesz azért, hogy lakói tartalmasan tölthessék öreg napjaikat.

„Február 14-én kerültem az otthonba, és teljesen új fiú vagyok, mind otthon lakói. Azt tudom mondani, amit az otthonban adnak, minden tiszteletet, becsületet, nagyon elegendő.” - emelte ki Mészáros Ferenc, egy másik lakó.

Az otthon lakóit Királyné Domaházi Csilla Ferenc pápa szavaival köszöntötte. Az intézmény vezetője elmondta 70 férőhellyel működik az otthon. Az itt lakók közül többen ápolásra szorulnak, de vannak köztük még aktív idősek is, akik igénylik a változatos programokat.

„Az idősek velünk élők. Olyan emberek, akik mögött van nagyon sok múlt, nagyon sok tevékenység, nagyon sok szeretet, nagyon sok törődés. Mi hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk nekik, hogy együtt lehetünk velük, és együtt ünnepelhetjük ezt a tényleg világszerte elismert október 1-ét.” - hívta fel a figyelmet az intézményvezető.

Októberben az egész hónap az idősekről szól, számos eseményt szerveznek a bent lakóknak és a bejáró klubtagoknak is. Az időseket nem csak az otthonban, hanem a Balaton Színházban és a Balatoni múzeumban is tartalmas programokkal örvendeztetik meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznegyven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Keszthely - Újra szobor díszíti a Ranoldert 2017-12-15 11:42
Zalaapáti - 300 milliós forrás jut a térség vidékfejlesztésére 2017-12-14 16:32
Keszthely - A Balaton adta az alapot Mányoki Attilának 2017-12-13 17:57
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés