KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-29 18:05
Jubiláltak a pedagógusok
Címkék: jubileum, díszoklevelek, pedagógusok, pályakezdők, elismerés
Keszthely - Egy rubin, két arany és két vas díszoklevelet vehettek át ma délelőtt Keszthely nyugalmazott pedagógusai. A mára már hagyománnyá vált ünnepségen köszöntik mindazokat, akik életüket a tanításnak és a gyerekek nevelésének szentelték. A jubileumi diplomák átadásával egy időben Keszthely négy pályakezdő pedagógusát is köszöntötték.

„A jó tanár szemléletet ad” – Csermely Péter gondolataival köszöntötték a díszokleveles pedagógusokat pénteken. Keszthelyen immár hagyomány, hogy a város elöljárói köszöntik mindazokat, akik 65, 60 vagy 50 évvel ezelőtt kezdték a pályájukat. Szőnyi Jánosné Debrecenben diplomázott, majd többek között Zalaapátiban, Balatonszentgyörgyön és Zalacsányban is tanított 1981-es nyugdíjazásáig. A matematika szakos pedagógus rubin diplomát vehetett át.

„Nagyon szerettem tanítani, a gyerekek is szerettek, úgyhogy én csak jót tudok mondani a gyerekekről is. 10 évig Zalacsányban voltam, de azelőtt is sokfele tanítottam, de mindenhol szerettek, és én is szerettem mindig.” - mondta a nyugalmazott pedagógus. 

Az ünnepségen vas diplomát vehetett át Varga Lászlóné, aki 1966-tól nyugdíjazásáig a hévízi Illyés Gyula Általános Iskolában tanított. Szintén vas oklevéllel ismerték el Lakos Zoltánt, aki 11 éven át oktatta a Zöldmező utcai iskola diákjait. Arany díszoklevelet vehetett át Kiss Győzőné, a Csokonai, a Vajda János Gimnázium és a Műszaki Szakközépiskola egykori oktatója. Szintén arany oklevélben részesült az Egry iskola nyugalmazott pedagógusa, Kovács Józsefné. Az egybegyűlteket Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere is köszöntötte. Hangsúlyozta, azok a pedagógusok, akik egész életüket a tanításnak szentelték, megérdemlik a megbecsülést, a tiszteletet és a szeretetet.

„Életünk meghatározó személyiségei azok a pedagógusok, akik bennünket oktattak, neveltek, tanítottak. Mint a város mostani polgármestere, évről-évre köszönetet kívánok nekik mondani, a díszdiplomás pedagógusoknak, hogy ilyen sokat tettek értünk, a szüleinkért és a gyerekeinkért. A frissen kezdett pedagógusoknak pedig gazdag életpályát szoktam kívánni, és előre is köszönetet mondok, hogy az elődeik hagyományai szerint nagyon jó oktató-nevelő munkát fognak folytatni a településünkön.” - emelte ki a polgármester.

A nyugalmazott tanárok köszöntése mellett hagyomány Keszthelyen, hogy a pályakezdő pedagógusok is esküt tesznek. Idén négy új oktató kezdte meg munkáját a városban, mindannyian a Zöldmező utcai iskolában.

„Én ebben a kiteljesedésemet várom. Azért jelentkeztem pedagógusnak, mert szeretek az emberekkel foglalkozni, és ezt egy segítő szakmának gondolom, különösen a gyógypedagógiát.” - tájékoztatott Gróf Alexandra, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI pedagógusa.

Az ünnepélyes eskütétel után a pályakezdő pedagógusok aláírásukkal is hitelesítették fogadalmukat. Az ünnepelteket és a megjelenteket a Festetics György Zeneiskola diákjai műsorral köszöntötték.

Regman Karola - Keszthelyi TV                       

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés