KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-29 17:59
Tavasszal indul a város jelenlegi legnagyobb beruházása
Címkék: zöld városok, TOP pályázat, energetikai felújítás, sajtótájékoztató
Keszthely - Egy milliárd forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Keszthely a város zöldterületeinek bővítésére és felújítására. A projekt a Kastély utca és a Balaton part közötti városrészt érinti, így a sétálóutcán, a Fő téren a Zeppelin téren, illetve a KRESZ és a Helikon parkban is felújítások várhatók. Emellett elkezdődnek a 270 millió forintos energetikai pályázat munkálatai is a város három oktatási intézményében.

Olvasókert és játszótér is létesül a jövőben a Zeppelin téren, de a parkolót is teljesen átalakítják a Területi Operatív Program keretein belül benyújtott, nyertes pályázatnak köszönhetően. A projekt érinti a KRESZ parkot is, ahol sport-és rekreációs létesítmény kap helyet. A legnagyobb átalakulás a Helikon parkban várható. Itt új növényeket telepítenek, tanösvényt és futópályát alakítanak ki, de játszóterek és sportpályák is helyet kapnak. A város legnagyobb projektje tartalmazza a burkolatok kialakítását és felújítását, csapadékvíz-elvezetést, utcabútorok beszerzését, térfigyelő rendszer kiépítését és a közvilágítás korszerűsítését is.A Kastély utca és a Helikon park közötti városrész fejlesztéseiről, és a nyertes projektről Manninger Jenő a térség miniszteri biztosa, és Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere sajtótájékoztatón számolt be.

„Jelenleg a tervezésnek a folyamatában vagyunk, egy budapesti cég nyerte el a tervezésnek a jogát, aki helyi alvállalkozókat is be fog a munkába vonni, akik ismerik az itteni körülményeket, életfeltételeket. Nagyon szeretnénk, hogyha olyan megvalósításra kerülhetne sor, amely az itt lakóknak az örömét szolgálja, és az ide látogató turistáknak pedig a csodálatát fogja kivívni.” - mondta a város polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a munkálatok várhatóan 2018 tavaszán kezdődhetnek el az érintett területeken. A pályázat 100%-os finanszírozásban valósul meg, és fontos feltétele, hogy az elnyert összeg 60%-át zöldfelületek kialakítására illetve megújítására kell fordítani. A Zöld város projekt mellett 270 millió forintos pályázatot nyert az önkormányzat energetikai korszerűsítésre is. Ez három keszthelyi intézményt, a Zöldmező utcai iskolát, a Festetics György Zeneiskolát és az Életfa Óvoda Sopron utcai Tagóvodáját érinti. A pályázat magában foglalja az épületek homlokzati és gépészeti felújítását, hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét. Emellett a Zöldmező utcai iskola tetejére napelemeket is szerelnek, a másik két intézmény esetében pedig a fűtésrendszert korszerűsítik. A jövőben a város több oktatási intézménye is megújulhat.

„Vannak olyan kisebbek, kisebb felújítások, de azok is fontosak, 30-40 millió forint. Ezeket az EFOP program keretében fogják várhatóan elnyerni, így az Egry iskola, a kis Vajdának a további felújítása, és természetesen a Csány-Szendrey iskolára is lesz pénz, amellett, hogy most már lassan elkészül a tornacsarnok.” - tájékoztatott Manninger Jenő, országgyűlési képviselő.

Manninger Jenő kiemelte, a Területi Operatív Program pályázatainak 90%-ról már döntés születet, így ezek a 2020-as uniós ciklus végéig le is zárulhatnak. A zöld területeket érintő beruházások várhatóan 2019 második felében készülnek el, az energetikai korszerűsítés azonban már 2018 végére befejeződhet.

Regman Karola - Keszthelyi TV                    

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhetvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés