KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-27 15:31
Mi leszel, ha nagy leszel?
Címkék: pályaválasztás, Asbóth, Kárpáti János, tanműhely látogatás
Keszthely - Az osztályfőnökök külön kérésére szervezett tanműhely látogatást a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gyenesdiási iskola nyolcadikosainak. A diákok az Asbóth iskolában és a VSZK-ban vendégeskedtek, ahol a tanműhelyek munkájába leshettek be kedden. A programot a tanárok és a diákok is nagyon hasznosnak tartják.

A fodrásztanulók munkájába leshettek be a gyenesdiási nyolcadikosok. Az Iparkamara a szakképzések népszerűsítése érdekében szervezett tanműhely látogatást a Kárpáti János Általános Iskola tanulóinak. A diákok többsége még nem döntötte el, hogy hol szeretne továbbtanulni jövőre, az ilyen programokat azonban nagyon hasznosnak tartják.    

„Így segítenek nekünk, hogy mit választhatunk, hogy minek szeretnénk továbbtanulni, és ez egy jó dolog.” - mondta egy gyenesdiási diák, Kovács Aletta Dominika.

A tanműhelyben a kilencedikes tanulók gyakorolták a hajfonást és a Marcell hullámot, ezekből tartottak egy rövid bemutatót a látogatóknak. A nyolcadikosok közül többen kérdezték nagyobb társaikat az iskoláról, és voltak, akik bele is kóstoltak a szakmába. Szabó Eszter kiskora óta fodrász szeretett volna lenni, az Asbóth iskolát pedig jó szívvel ajánlotta diáktársainak.                     

„A tanárok nagyon kedvesek, és emberségesek. Nekem alapból is nagyon tetszik a fodrászat, én mindenkinek ajánlom.” - emelte ki az Asbóth iskola tanulója.

A Zala Megyei Iparkamara a Szakképzési Centrummal karöltve számos programot szervez az általános iskolásoknak, amellyel elősegíti a pályaválasztásukat. Ezeknek köszönhetően az elmúlt években nőtt a szakgimnáziumok utáni érdeklődés, azonban ma is számos hiányszakma van hazánkban, amelynek nincs vagy nagyon kevés az utánpótlása. A gyenesdiásiak tanműhely látogatását külön kérésre szervezte meg a kamara.    

„A mai nap nyolcadikos osztályok jöttek el a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolából. Az osztályfőnökök kérésére tanműhely látogatásokon vesznek részt a diákok itt, az Asbóth Sándor Szakgimnáziumban, illetve a Vendéglátóipari Szakgimnáziumban, hogy közelről megismerkedjenek az itt folytatott képzésekkel a tanműhelyekben.” - tájékoztatott Csiszár Ildikó, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkatársa.

A nyolcadikos lányok a kozmetikusképzés rejtelmeibe is beleshettek az Asbóthban. A diákok egyelőre még csak félénken érdeklődtek a lehetőségeik felől, a jövőben azonban pályaorientációs kiállítás és üzemlátogatások is segítik őket a döntésben.      

Regman Karola - Keszthelyi TV                   

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázharminckilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés