KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-27 15:17
Kiemelkedően jó volt a közbiztonság
Címkék: BKKB, szezonértékelő, rendőrség, közbiztonság
Gyenesdiás - Sikeresnek értékelte a rendőrség a nyári turisztikai szezonban végzett munkát. Megfelelő közbiztonságot és közrendet tartottak fenn az idei nyáron a Balaton és a Velencei-tó térségében - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány kedden Gyenesdiáson. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonzáró ülésén négy megye – Zala, Veszprém, Somogy és Fejér – rendőrfőkapitányai értékelték az idei nyári szezon munkáját.

Javult a közbiztonsági mutató, és nem volt idén rendőri munkát érintő panasz a négy megyében – hangzott el kedden Gyenesdiáson. Idén a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése alatt működött a bizottság, akik a szezonértékelőn átadták a vándorzászlót a Somogy megyeieknek. A Turisztikai Ügynökség felmérése mellett egy nemzetközi szervezet is értékelte hazánkat, mely alapján a 10 legbiztonságosabb állam közé sorolta. A négy megye vezetői és az országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztató keretein belül is beszámoltak az elmúlt hónapok munkájáról.                     

„A rendőrség az együttműködő szervekkel karöltve megfelelő közrendet és közbiztonságot tudott garantálni annak érdekében, hogy a turisták és a helyben lakó állampolgárok pihenése és szórakozása biztosított legyen. Tudtuk ezt úgy tenni, hogy kiemelt rendezvényeket is kellett a nyári időszakban végrehajtani. Gondoljunk csak a FINA profi és masters világbajnokságra, a mogyoródi Forma-1-es futamra, Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiára, és a hagyományosan visszatérő fesztiválokra, Volt Fesztivál, Sziget Fesztivál, az EFOTT-nak a rendezvényeire.” - tájékoztatott Papp Károly, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője.

Az országos rendőrfőkapitány hozzátette, az összehangolt tevékenység meghozta az eredményét. Ezt az önkormányzatok és a civil szervezetek visszajelzései is alátámasztják. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya kiemelte, a vendégéjszakák növekedése mellett a közbiztonság javulást mutat. A négy megyében a jelentősebb bűncselekmények közül 38 százalékkal volt kevesebb besurranásos lopás, a betöréses lopások száma pedig 45 százalékkal mérséklődött. Nőtt az elfogott bűnelkövetők száma, nyolc százalékkal többet, összesen 1139 gyanúsítottat kerítettek kézre.          

„Mert Zala megyében is érdekeltek vagyunk a keszthelyi Balaton partszakasszal, vagy akár a wellness, fitness és gyógyturizmussal a fürdők tekintetében, azt gondolom, hogy ezt jól meg tudtuk tenni. Igazából olyan esemény, ami irritálta volna a lakosságot, ami erőszakos lett volna, nem volt. Ami volt – például volt egy pár rablásunk – azok 100%-ban, tehát amikor országos főkapitány úr azt mondta, hogy a tó környékén és a Velencei tó körül 90%-os a felderítési mutató, az Zala megyében 100. Tehát azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a mögöttünk lévő időszakkal.” - emelte ki a Zala megyei rendőrfőkapitány.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Balaton és a Velencei-tó biztosításának érdekében a nyári szezonban a négy megyéből nem vezényeltek rendőröket  migrációs feladatok ellátására. A rendvédelmi elöljárók köszönetüket fejezték ki többek között a készenléti rendőrségnek, a polgárőrségnek és az együttműködő önkormányzatoknak is.            

Regman Karola - Keszthelyi TV                        

     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés