KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-25 17:06
Befutották Cserszegtomaj szép utcáit
Címkék: Cserszegtomajfutás, sport, verseny
Cserszegtomaj - Hatod, harmad és félmaraton távon, egy közepesen nehéz pályán futhattak a nevezők a II. Cserszegtomajfutáson. A település dimbes-dombos zegzugain keresztül kijelölt pálya jó futóélményt adott szombaton a sportolóknak. A program célja volt, hogy megmutassa a nagyközséget a résztvevőknek és közösséget építsen.

Közel 300-an rajtoltak el a második Cserszegtomajfutáson. A 7,1 kilométer hosszú pályán, egyéniben és csapatban egy, kettő, illetve három körre indulhattak a nevezők. A 120 méter szintemelkedésű pálya a dimbes-dombos nagyközség aszfaltos, murvás és földútjain keresztül vezetett.

„Amit kitűztünk magunknak az önkénteseinkkel együtt, hogy önkéntesen dolgozunk, a profit nem számít a szituációban, ezért a nevezési díjakat is alacsonyan tudjuk tartani, persze kell hozzá az önkormányzati támogatás, mert e nélkül nem sikerülne, ha Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata nem segítene. Viszont ami motivál minket, a profi szervezés, mindannyian futók vagyunk, sportolók és ezt behozzuk ide a szervezésbe” - mondta el a szervezők részéről Juhász Péter. 

Számos szurkoló buzdította  futókat, a leggyorsabbak körülbelül fél óra alatt teljesítettek az első kört. Folyamatosan érkeztek a váltók és az egyéni indulók is a labdarúgó pályánál felállított versenyközponthoz. Az érem mellett elsősorban élményekkel gazdagodtak a futók. Nyakas Erika például jelmezbe bújva teljesítette a távot. 

„Igazából nekem okoz örömet és úgy látom, hogy a többi embernek is, mert mindenkit megmosolyogtat. Egyszerűen, tulajdonképpen egy farsangi futásnál indult el ez a jelmeznek beillő öltözés és akkor ez így megmaradt és akkor mindig egy újabbat találunk ki…most ez maci akar lenni” - magyarázta jelmezét a futó. 

A futók összesen hét korcsoportban mérkőzhettek meg egymással és önmagukkal. Idén újdonságként gyerekfutamokat is rendeztek és a tavalyi, első ízben rendezett verseny pályáján is végeztek kisebb változtatásokat. Közel hetvenen dolgoztak a sikeres lebonyolításért; szervezők, polgárőrök, önkormányzati dolgozók és diákok. A futóverseny fő támogatója a helyi önkormányzat.

Bartha Gábor, polgármester: „Sokan vannak itt, akik tavaly is itt voltak, de nagyon sok új is van, aki találkozik Cserszegtomajjal, befutja Cserszegtomaj gyönyörű utcáit és egy csodálatos napnak lesz a társa. Én azt gondolom, hogy ez minden pénzt megér, én azt gondolom, hogy itt közösségek – ha nem is vizsgáztak, de azért megmutatták, hogy egy ilyen klassz dolog mellé, ha odaállnak, abból csak klassz dolog sülhet ki.”

A sikeres Cserszegtomajfutás után hamarosan ismét nagy sportrendezvény központja lesz a település. Október 7-én rajtol el az első Vadlán Ultra Trail, mely 12 település érintésével, a Keszthelyi-hegység természeti kincsei és épített örökségei mentén halad majd. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés