KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-21 14:24
Változások a hulladékszállítás rendszerében
Címkék: hulladékszállítás, HUSZ, változás, hulladékgazdálkodás
Keszthely - Átalakulás zajlik a hulladékszállítás rendszerében Keszthelyen. Ám nem csak helyi, hanem országos folyamat történik az ágazatban. Ennek egyik elemeként október elsejétől a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a szállítást a városban. Ez elsősorban adminisztratív változás lesz.

A HUSZ Nonprofit Kft. dolgozói végzik a hulladékszállítást Keszthelyen. Október elsejétől a cég alvállalkozóként végzi ugyanezt a tevékenységet a Zalai Közszolgáltató Nonprofit kft.-vel kötött megállapodás alapján. A változás fő célja, hogy egy hosszabb folyamat végén a jövőben térségi szemléletben legyen optimalizálva a hulladékgazdálkodás.

"A változások célja nyilván az, egyfajta térségi szemléletet megvalósítva, hogy optimalizáljuk majd a tevékenységnek a gazdasági-hatékonysági mutatóit, ezek a későbbi tervek között szerepelnek. Egyelőre - igazodva a törvényi szabályozáshoz - ezt a lépést kellett meglépnie mind a városnak, mind pedig a cégnek. Fontos tehát tudni, hogy a hulladékszállítási rend - a korábbiakban meghirdetettek szerint - változatlanul érvényben van." - nyilatkozta Kőrös László, a HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ugyanezekkel a gépkocsikkal, dolgozókkal; valamint változatlan menetrend szerint és a díjak emelkedése vagy csökkenése nélkül zajlik a hulladék elszállítása októbertől is. A térségi szemlélet érdekében lezajló változás egy hosszabb folyamat lesz, ennek most a felénél tartanak.

Fél éve zajlanak az egyeztető tárgyalások a szakemberekkel és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel. - mondta el Nagy Bálint alpolgármester. A HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetőjével közösen dolgoznak az előkészítésen.

"A célunk az az, hogy a keszthelyi emberek számára is érezhető javulás legyen a hulladékgazdálkodásban, illetve a hulladékszállítás tekintetében. Az árak nyilván azok a rezsicsökkentés eredményeként nem fognak emelkedni. A szolgáltatás minőségében szeretnénk további javulásokat elérni, illetve amit még fontosnak tartunk, az az, hogy a keszthelyi munkahelyek a hulladékgazdálkodásban, illetve a KETÉH telepen, a meglévő munkahelyek azok megmaradjanak, lehetőség szerint akár újabb munkahelyek létesüljenek." - mondta el Nagy Bálint, alpolgármester.

A hulladékgazdálkodás országos átalakítása a jövő évben érhet majd véget. A lakosság csak pozitív hozadékát láthatja ennek, a szakemberek ugyanis a szolgáltatás javulását várják a megtett lépésektől.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázharminckilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés