KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-21 14:24
Új szennyvízvezeték a Zámorban
Címkék: szennyvízelvezetés, Zámor, lakossági fórum
Keszthely - Megoldódhat a szennyvízfeltörések problémája az Apát utcában. A DRV saját projektjének keretein belül fektet le új szennyvízcsöveket a térségben, amelyhez Keszthely önkormányzata 2,4 millió forinttal járul hozzá. A munkálatokat várhatóan október végére fejezik be a szakemberek.

A nyári heves esőzések évek óta problémát okoznak a zámori városrészben. Az Apát utcában ilynekor rendszeresen áll a víz az úttesten, autók akadnak el, és több pincét, udvart is eláraszt az esővíz. Jelentős probléma a szennyvíz feltörése is, a lakók évek óta panaszkodnak az áldatlan állapotok miatt.

„Emberek, kell-e segítség, homokzsák vagy valami? Én is itt vagyok egyedül, senki meg nem kérdezte. Jön föl, bugyog a víz, a szennyvíz, mit csinálunk holnap?” - mondta Ferencz Miklósné a tavaly júniusi vihar során.

A szennyvíz feltörése miatt a városnak minden alkalommal jelentős pénzösszegbe került a terület fertőtlenítése. Az önkormányzat a DRV-vel közösen most egy új szennyvízvezetéket fektet le a térségben, ami várhatóan megoldja majd a problémát.

„Egy ilyen gravitációs rendszerrel fogják megvalósítani, aminek az lesz az eredménye várhatóan, hogy az egyéb települések, tehát a Keszthelyen kívüli Gyenes, Vonyarc és Nemesvitáig meglévő települések szennyvize már nem fogja terhelni ezt a rendszert. Tehát ettől függetlenül az itt étintett városrésznek lesz egy olyan külön rendszere, ami nagy valószínűséggel, a szakemberek jelzése szerint jelentősen orvosolja, reményeink szerint meg is oldja azt a problémát, hogy egy nagyobb esőzés során a szennyvíz elöntse itt az Apát utca, Móra Ferenc utca és a környékén lévő kisebb utcákat.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere, az 5. számú választókerület képviselője.

Az új csövek már a helyszínen vannak, és amint az időjárás engedi, megkezdik a munkát a DRV munkatársai. Az új vezeték közterületen halad majd, magánterületeket nem érint. Az új szennyvízvezeték az Apát utca Ady Endre utca felőli végétől a Toldi Miklós utcáig tart majd. A munkálatok várhatóan október végére fejeződnek be, azonban az első nyári záporok fogják tesztelni a vezeték hatékonyságát.

Nagy Bálint szerdán egy lakossági fórumon jelentette be az új szennyvízvezeték lefektetését. A zámori összejövetelen szó esett még a Libás strand jövőbeni fejlesztési terveiről, és az Ady utcai parkoló felújításáról is. Emellett a városrész lakói kérték több fa visszavágását és a Via Hotel és környékének rendezését is.

Regman Karola - Keszthelyi TV             

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszáznegyvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés