KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-18 16:19
Változatos programok a 15. Táncpanorámán
Címkék: táncpanoráma, balett, néptánc, kiállítás, magyar táncművészet
Keszthely - Balett, néptánc és fotókiállítás is színesítette a 15. Keszthelyi Táncpanoráma programját. A Balaton Színház átadásával egy időben létrejött rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a keszthelyi közönségnek a magyar táncművészet kincseit. Az előadások idén is nagy érdeklődésre tartottak számot.

Hogyan lesz egy egyszerű lépésből bonyolult koreográfia? – erre kereste a választ Lakatos János, aki tanítványaival tartott táncbemutatót a Fő téren. A programon az érdeklődők beleshettek egy koreográfia elkészülésébe, és rácsodálkozhattak a Táncművészeti Egyetem végzős hallgatóinak a tudására is.

„Nagyon gyors tüzelésű tánctanulás folyt tulajdonképpen, amiben ötvöztük a modern tánc technikai elemeit. Lementünk a földre, kitartottunk bizonyos klasszikus pozíciókat, nagyon sok rotációt, nagyon sok felsőtestet, karokat használtunk, irányokat váltottunk, ugrottunk.” - számolt be a programról a koreográfus.

Lakatos János több programmal is megörvendeztette a közönséget az idei Táncpanorámán. A Simándy teremben nyílt kiállításán a közönség a táncosok mindennapjaiba is beleshet, de különleges helyszíneken készült fotókat is láthatnak. Emellett egy előadást is hallgathattak Tánc és egészség címmel.

A Győri Balett két koreográfiával is készült Keszthelyre. A pénteki előadás első részében a mindennapi életet befolyásoló belső hangokat keltették életre a táncosok. A darab főként érzéseket és gondolatokat kíván közvetíteni a néző felé. Az este második felében Kodály Zoltán zeneműveire álmodott koreográfiát Velekei László. A 2012-es Kodály-évre az eredeti előadást kibővítették és Romance címmel játsszák ma is.

„Igazából a társas kapcsolatokról és az emberi értékekről szól. Picit az elmúlásról és az újrakezdésről, és ennek az egyvelege. Nagyon fontos volt számomra, hogy Kodály előtt tudjak méltón emlékezni a darabban. Olyan műveket tudjak használni,a mi mindenképpen közvetíti azt az érzelmet, amivel akartam feltölteni, és szerencsés vagyok, mert végtelen a tárház.” - mondta az együttes művészeti vezetője.

Szombaton este a Duna Művészegyüttes zárta a programok sorát. Az Örökkön örökké című koreográfia az élet örök körforgására szeretne rávilágítani. A közönség főként határokon túli, szerb, bolgár, török és román táncokkal ismerkedhetett, a Duna Művészegyüttes azonban szívesen keveri a néptáncot a klasszikus balett és a kortárs tánc elemeivel is.

„Az volt a koncepciónk, hogy egy olyan elképzelt, jövőbeli világot hozzunk létre, mintha valaki mondjuk 100 év múlva újra felfedezné ezt a csodálatos kultúrát, és megpróbálna ebből akkor valamit újra értelmezni, valamit újra fogalmazni. Tehát azért van egy picit ez a modernebb közeg, absztrakt az előadás, de nagyon látványosra próbáltuk meg csinálni.” - hangsúlyozta Juhász Zsolt, az együttes vezetője.

A 15. Táncpanorámán idén is több fellépő volt visszatérő vendég, így a közönség már ismerősökként köszönthette a táncosokat. A szervező Goldmark Károly Művelődési Központ és a Nemzeti Táncszínház 2017-ben igyekezett minden korosztály számára programot kínálni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáztíz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés