KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-18 16:14
Ajándék a gyerekeknek
Címkék: játszótér, ajándék, gyerekek, avatás, hagyomány
Cserszegtomaj - Új játszóteret avattak Cserszegtomajon. Az európai uniós szabványnak megfelelő gyerekpark az önkormányzat saját költségvetéséből valósult meg 5 millió forint értékben. A játszóteret a szüreti mulatság keretein belül avatták fel a település lakói és elöljárói.

A kisbíró is bíztatta a gyerekeket, hogy próbálják ki az újonnan elkészült játszóteret a kultúrház szomszédságában. Az apróságokat nem kellett sokáig győzködni, hamar megteltek a csúszdák és a mászókák. A játszótéren minden korosztály találhatott kedvére való játékot, és a szülők is nagy örömmel vették át a település idei ajándékát.

„Nekünk nagyon nagy élmény lesz, hogy ide le tudunk járni, és a gyerekek egy nagy zöld térre kaptak egy nagyon modern játszóteret, ami biztonságos. Mi is nyugodtan, a szülőkkel el tudunk beszélgetni, a gyerekek meg élvezik az új játszóteret, és annak az összes előnyét.” - mondta egy szülő, Reizmüller László.

Cserszegtomaj önkormányzata minden évben a szüreti felvonulás alkalmával kedveskedik valamilyen ajándékkal az itt lakóknak. A játszótere az önkormányzat saját finanszírozásából sikerült felépíteni. Az új gyerekparkra az Úr áldását kérte Varga-Csikász Bence, keszthelyi káplán, majd a szalag átvágásával hivatalosan is átadták a játszóteret a település lakóinak.

„A költségvetésünkből erre 5 millió forintot akartunk és szándékoztunk fordítani. Az a helyzet, hogy ez ennyibe is került, mert az európai uniós szabványoknak maximálisan meg kell felelni. Egy meghívásos pályázatban három céget kérdeztünk meg, és egy Budapest melletti cég kiváló minőségben, határidőre, tehát tökéletesen, az elvárásainknak megfelelően állt ennek a dolognak neki.” - tájékoztatott a település polgármestere, Bartha Gábor.

Cserszegtomaj gyerekeinek nagy ajándék az új játszótér, hiszen évről évre egyre többen vannak. 2017-ben eddig12 újszülöttet köszönthet a település, a község vezetői pedig bíznak abban, hogy az apróságok száma a jövőben is növekedni fog.

Regman Karola - Keszthelyi TV     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés