KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-18 16:09
Példamutatás és közösségalkotás
Címkék: példakép, kerékpáros találkozó, figyelemfelhívás
Keszthely - Ötödik alkalommal mutattak példát felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt a Légy példakép szervezői. A szombati kerékpáros találkozón és teljesítménytúrán több száz, sportolni szerető ember vett részt, akiket a szervezők színes programokkal vártak. A rendezvény fő célja egy sportolni szerető közösség összekovácsolása a városban.

A kerékpáros akadálypálya volt a legnépszerűbb a hétvégén a Légy példakép című rendezvényen. Az egyik keszthelyi bevásárlóközpont parkolójában kicsik és nagyok egyaránt gyakorolhatták a szlalomozást, a kanyarodást és a fékezést is. A gyerekek nem csak az akadálypályát próbálhatták ki, hanem számos más programnak is örülhettek.

„Van ilyen bicikli ügyesség, meg volt ilyen tánc, meg lehet lovagolni a lovakon, és nagyon jól éreztem magamat.” - mondta az egyik résztvevő, Simon Levente.

A programon részt vettek a tűzoltók is, így az érdeklődők nem csak a nagy piros autókba, hanem a lánglovagok mindennapi munkájába is betekintést nyerhettek. Emellett kivonultak a mentősök is egy kocsival, és a rendőrség is képviseltette magát a rendezvényen. Dongó Norbert főtörzsőrmester sok jó tanáccsal látta el a biciklizőket, ugyanakkor a kölcsönöz odafigyelésre is felhívta a figyelmet.

„Habár most már idézőjelben a kerékpáros szezonnak lassan vége lesz, de most már kezd korábban sötétedni, és most jobban oda kell figyelni a kerékpárosokra. Szürkületkor, illetve este is még mindig nagyon sok kerékpáros világítás nélkül közlekedik, ami szabályt szeg, szabálysértésnek minősül. Felhívjuk a kerékpárosok figyelmét, hogy most már a kerékpárlámpákat tessék használni este és korlátozott látási viszonyok között.” - emelte ki a Keszthelyi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

A kerékpáros találkozó résztvevői ízelítőt kaphattak a kangoo tréningből, a gyenesdiási huszároknak köszönhetően pedig akár nyeregbe is pattanhattak. A Légy példakép című kerékpáros találkozó és teljesítménytúra öt évvel ezelőtt indult útjára azzal a céllal, hogy egy sportolni szerető közösséget toborozzon Keszthelyen.

„Az alap a kerékpározás. A legeslegalapabb az, hogy közösség legyen, hogy legyenek együtt az emberek, közösen sportoljanak, beszélgessenek. Emellett – amit annyiszor elmondtam – szerettem volna, hogy idejöjjenek a tűzoltók, a mentők és a rendőrök. Nagyon szépen köszönöm a tűzoltóknak, mentőknek és rendőröknek, hogy itt voltak. Ne csak azt lássák, hogy valami olyan helyzet van, hogy úristen, már megint itt vannak a tűzoltók, már megint itt vannak a rendőrök. Lássák, hogy hús-vér emberek, lássák, hogy azért vannak, hogy segítenek nekünk.” - hangsúlyozta a rendezvény szervezője, Horváth Imre.

A rendezvényen részt vett a Morzsa Állatvédő Alapítvány és egyik lakójuk, Abigél is, aki hálásan tűrte a simogatást. A szórakozás mellett segítésre is volt lehetőség, ugyanis Vöröskereszt a Keszthelyi Kórházzal karöltve véradást szervezett.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés