KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-11 16:26
Zalai trófeák mustrája
Címkék: trófeaszemle, vadászat, Festetics kastély, Vadászati Kultúra Ünnepe
Keszthely - Két kapitális gímtrófeát is megcsodálhattak az érdeklődők a 6. Festetics Trófeaszemlén Keszthelyen. A zalai erdők kincseinek mustrájára számos vadász érkezett az ország több pontjáról, hogy szemügyre vegye az elmúlt év termését. A rendezvényen számos díjat és kitüntető címet is átadtak, valamint képzőművészeti- és emlékkiállítást nyitottak és prózamondó versenyt is szerveztek.

7-8-10 kilós gímszarvastrófeák népesítették be a Vadászati Múzeum parkját szombaton. A 6. Festetics Trófeaszemlén az elmúlt év zalai vadkoronáit vehették górcső alá az érdeklődők. Idén két, rekordméretű bikát is sikerült kilőniük a vadászoknak. Az egyenként 15 kilós trófeákat is kiállították a mustrán.                     

„Hivatásos vadászként ez az első gímbika, amit vendéggel lövettem. Óriási élmény volt mind a körülmény, mind pedig egy ekkora állat, az erdők, a magyarországi erdők királyának a becserkelése, illetve a vendéggel való meglövetése.” - mondta Hengszter Gábor, az egyik kapitális trófea kilövőjének kísérője.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján a résztvevőket Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke köszöntötte. Kiemelte, a Trófeaszemle kiváló lehetőség a zalai erdők vadászati értékeinek méltó bemutatására. Elhangzott, Zala megye vadállománya nagyon jó állapotban van, és  az idén induló új vadászati ciklus lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőben is egyre szebb trófeákat mutatathassanak be Keszthelyen.                       

„Azt gondolom, hogy egy nagyon fontos, és nagyon erős szakmai gárdát sikerült most már felsorakoztatnunk a rendezvény mögött. Ez látható volt akár a mai díjátadón, akár a kísérőrendezvényeken is. Amit itt mellettünk, mögöttünk látunk, ezek zalai bikák, büszkék lehetünk rá. Zala az elmúlt évek során is már több világrekord trófeát is adott.” - tájékoztatott Pálinkás Róbert kastélyigazgató, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke.

A hagyományoknak megfelelően idén is átadták a 2010-ben alapított Festetics Kulturális Örökség Díjat. Az elismerést azok kaphatják meg évről-évre, akik munkásságukkal hozzájárulnak a Festeticsek és a vadászati örökség ápolásához és továbbviteléhez. A díjat idén Hopp Tamás, a Zalaerdő Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészetének egykori igazgatója vehette át.

„Nem díjért szoktam csinálni semmit. Én mindig támogattam ezt a Trófeaszemlét is, amióta elkezdődött különféle apró, kisebb-nagyobb dolgokra volt szükségük. Ahol lehetett, én mindenhol próbáltam segíteni. Ezek után egy nagy örömet jelent végül is, hogy ők is úgy gondolták, hogy engem el lehet ebben ismerni. Én mindig gratuláltam azoknak, akik előttem megkapták. Hogy most én is megkaptam, ezek szerint az én tevékenységemet is értékelték.” - emelte ki Hopp Tamás, a Festetics Kulturális Örökség Díj kitüntetettje.

A Trófeaszemléhez kapcsolódóan sor került a Vadászati Kulturális Egyesület képzőművészeti pályázatára beérkezett munkák kiállítására. Idén 21 művész, összesen 47 alkotással nevezett, ezek közül 16 kapta meg a Vadászati Kulturális Érték címet. A képzőművészeti tárlat mellett Dr. Bertóti István, Magyarország egykori fővadászának emlékkiállítását is megnyitották, és sor került a 14. Bársony István Ifjúsági Prózamondó Versenyre is.             

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés