KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-08 14:37
Mindent az ultrahangdiagnosztikáról
Címkék: kongresszus, nőgyógyászat, ultrahangdiagnosztika, Balaton Színház
Keszthely - A magzati ultrahangdiagnosztika és a nőgyógyászati betegségek képalkotó vizsgálata a témája a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság 14. kongresszusának. A magyar szakorvosok két napig vendégeskednek Keszthelyen, ahol képet kaphatnak a legmodernebb képalkotó eljárásokról, illetve megoszthatják egymással saját tapasztalataikat is.

Több mint hétszáz regisztrált résztvevővel zajlik a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság soros kongresszusa Keszthelyen. Az ünnepélyes megnyitóra csütörtökön került sor, ahol Dr. Vajda György, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa elmondta, nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számukra, hogy idén ők rendezhetik meg a 14. tanácskozást.

„Ez a magyar nőgyógyász társadalom egyik legnagyobb létszámú konferenciája. Egy vándorkonferencia, háromévente kerül megrendezésre, és idén a Zala Megyei Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya nyerte meg a rendezés jogát. Hely okán a keszthelyi Balaton Színházat választottuk, ahol ilyen népes résztvevőjű létszámot le tudunk ültetni, és megfelelő, méltó körülmények között meg tudunk rendezni egy konferenciát.” - tájékoztatott a Szervezőbizottság elnöke, és a Kongresszus társelnöke, Dr. Vajda György.

A megnyitón Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház főigazgatója kiemelte, a konferencia egyik fontos célja, hogy a szakorvosok a jövőben egyre jobban ki tudják elégíteni a betegek igényeit. A kongresszuson nem csak a magzati ultrahang vizsgálatokról, hanem a különféle nőgyógyászati betegségek szűréséről, és a képalkotási eljárások minőségének javításáról is szó esik.

„Rendkívül sok információt tud számunkra adni, illetve a szülészek-nőgyógyászok számára azzal kapcsolatban, hogy a magzati élet, a terhességnek a lefolyása az minél egészségesebben történjen, illetve a rendellenességeket minél hamarabb és minél előbb ismerjük fel. Természetesen nem csak a terhesség során van jelentősége az ultrahang vizsgálatoknak, hanem egyéb nőgyógyászati kórképekben is." - hangsúlyozta Dr. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója.

A kongresszus egyben egy akkreditált tanfolyam is, amelynek elvégzésével a szakorvosok kreditpontokat gyűjthetnek. A program szombaton délben közgyűléssel zárul.

Regman Karola - Keszthelyi TV                      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhatvankettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - Megújult az Alsópáhokot Nemesboldogasszonyfával összekötő út 2017-11-23 14:57
Keszthely - Szent Cecília tiszteletére 2017-11-23 14:48
Keszthely - Szép magyar beszédért 2017-11-23 14:45
Keszthely - 100 éve született Vári Andor 2017-11-23 14:28
Keszthely - Díszbe öltözik Keszthely 2017-11-23 11:58
Keszthely - Verset mondani jó 2017-11-22 16:50
Rezi - Újbor és libalakoma 2017-11-21 15:35
Sármellék - Ötven éves a Tüskevár 2017-11-21 15:29
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés