KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-08 14:37
Mindent az ultrahangdiagnosztikáról
Címkék: kongresszus, nőgyógyászat, ultrahangdiagnosztika, Balaton Színház
Keszthely - A magzati ultrahangdiagnosztika és a nőgyógyászati betegségek képalkotó vizsgálata a témája a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság 14. kongresszusának. A magyar szakorvosok két napig vendégeskednek Keszthelyen, ahol képet kaphatnak a legmodernebb képalkotó eljárásokról, illetve megoszthatják egymással saját tapasztalataikat is.

Több mint hétszáz regisztrált résztvevővel zajlik a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság soros kongresszusa Keszthelyen. Az ünnepélyes megnyitóra csütörtökön került sor, ahol Dr. Vajda György, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa elmondta, nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számukra, hogy idén ők rendezhetik meg a 14. tanácskozást.

„Ez a magyar nőgyógyász társadalom egyik legnagyobb létszámú konferenciája. Egy vándorkonferencia, háromévente kerül megrendezésre, és idén a Zala Megyei Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya nyerte meg a rendezés jogát. Hely okán a keszthelyi Balaton Színházat választottuk, ahol ilyen népes résztvevőjű létszámot le tudunk ültetni, és megfelelő, méltó körülmények között meg tudunk rendezni egy konferenciát.” - tájékoztatott a Szervezőbizottság elnöke, és a Kongresszus társelnöke, Dr. Vajda György.

A megnyitón Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház főigazgatója kiemelte, a konferencia egyik fontos célja, hogy a szakorvosok a jövőben egyre jobban ki tudják elégíteni a betegek igényeit. A kongresszuson nem csak a magzati ultrahang vizsgálatokról, hanem a különféle nőgyógyászati betegségek szűréséről, és a képalkotási eljárások minőségének javításáról is szó esik.

„Rendkívül sok információt tud számunkra adni, illetve a szülészek-nőgyógyászok számára azzal kapcsolatban, hogy a magzati élet, a terhességnek a lefolyása az minél egészségesebben történjen, illetve a rendellenességeket minél hamarabb és minél előbb ismerjük fel. Természetesen nem csak a terhesség során van jelentősége az ultrahang vizsgálatoknak, hanem egyéb nőgyógyászati kórképekben is." - hangsúlyozta Dr. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója.

A kongresszus egyben egy akkreditált tanfolyam is, amelynek elvégzésével a szakorvosok kreditpontokat gyűjthetnek. A program szombaton délben közgyűléssel zárul.

Regman Karola - Keszthelyi TV                      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázharmincegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés