KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-08 11:25
Jó volt a nyár
Címkék: szezon, nyár, turizmus, Balaton
Keszthely - Ismét egy sikeres szezont tudhatunk magunk mögött - a turizmus szereplőinek többsége legalábbis ezt állítja Keszthelyen. Továbbra is jelentős a magyar vendégek száma, a bevételek nagyobb hányadát az ország lakossága termeli. Külföldről belgák, németek, hollandok, osztrákok, csehek, szlovákok és lengyelek érkeztek a legnagyobb számban a Balatonhoz.

Keszthely strandjai az egész szezon alatt nagyon sok látogatót fogadtak. Már június első hétvégéjétől fizetős státuszban működtek a strandok. Ez annak is köszönhető, hogy Pünkösd erre az időszakra esett.

Csendes Antal  fürdőüzemeltetési részlegvezető szerint ez a húsz százalék kiemelkedő eredmény az elmúlt évekhez viszonyítva. A látogatószám emelkedésében nem kis szerepet játszott az időjárás kedvező alakulása.

"Egész júniusban jó idő volt, kisebb felhősödéses, kisebb esős napokkal. Ebben az évben volt csapadékunk is, de hála Istennek, általában esti órákban érkezett meg, így a strandolást nem befolyásolta. Nem voltak olyan mértékű felhőszakadások, mint a tavalyi évben, ami a strand használatát lehetetlenné tette egy fél napra is akár. Úgyhogy összességében egy 20 %-os növekedéssel zártunk." - tette hozzá a fürdőüzemeltetési részlegvezető.

A szállodaipar is elégedett. Ebben a keszthelyi hotelben egy időben összesen százhárom fő elszállásolását tudják biztosítani. A nyáron a problémát egyedül a megfelelő munkaerő biztosítása jelentette. Domonkos Gábor tulajdonos úgy fogalmazott: voltak kihívások ezzel kapcsolatosan. Augusztusban kilencvenhat százalékos volt a kihasználtság.

"A tavalyi év egy rekordszámú telítettséget mutatott, amit szerencsére az idei év is utolért. Sőt, helyenként még pillanatonként fel is múlta az előző évi telítettségünket. Elmondhatom, hogy a vendégeink - túlnyomó részt - ismét a magyar vendégek voltak." - mondta el Domonkos Gábor, a Kristály Hotel tulajdonosa.

Keszthely legnagyobb szállodáját március óta új társaság üzemelteti. Az átlagos kihasználtság itt nyolcvanöt százalékos volt július és augusztus hónapokban. Mind az üzemeltető, mind a tulajdonos elégedett az idei szezonnal.

"Ami slágertermék volt, az az “All inclusive” szolgáltatás, amit külföldi vendégek vettek előszeretettel igénybe, de elég sok magyar vendég is, amikor meghirdettük a terméket, akkor erre csatlakozott. Belgák, hollandok, németek, osztrákok voltak elsősorban külföldi vendégek, akiknek a száma körülbelül egy 40 százalékot tett ki a szezonban." - nyilatkozta Joós Adél, a Hunguest Hotel Helikon szállodaigazgatója.

Joós Adél hangsúlyozta: nem temetik a nyarat, jó szeptembernek néznek elébe. Ilyenkor jelentősebb a kerékpáros turizmus, a novemberi bezárásig rájuk is számítanak. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhatvanhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés