KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-07 11:15
Lomtalanítás kezdődik Keszthelyen
Címkék: lomtalanítás, HUSZ, ősz, szemét
Keszthely - Három hétvégén zajlik az idei őszi lomtalanítás Keszthelyen. Az első alkalom szeptember kilencedikén, szombaton lesz és ha indokolt, vasárnap is rendelkezésre állnak a munkások. A lomtalanításra utcák szerinti bontásban kerül sor. A lista megtalálható a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft. honlapján, valamint Facebook oldalán is.

Csakúgy, mint az elmúlt években, idén is reggel hat órakor indul a lomhulladék központi gyűjtése. A keszthelyi HUSZ Kft. azt kéri a lakosságtól, hogy az elszállításra szánt holmit lehetőleg csak előző nap, de legkésőbb szombat reggel hat óráig tegyék ki a ház elé. Úgy kell ezt megtenni, hogy a közlekedést a lom ne akadályozza, a közterületet ne szennyezze.

"Amennyiben nem tudjuk a szombati napon befejezni a takarítást, akkor a vasárnapi napon is mennek a kollégák. Fontos tehát hogy, ne hagyatkozzunk a vasárnapra, az egy tartalék nap - idézőjelben. A következő hétvége 16-17-e, ugyancsak szombaton lesz a munka dandárja. A következő alkalom pedig ahhoz képest két hét múlva, szeptember 30-a illetve október 1-je, vasárnap a tartalék nap." - tájékoztatott Kőrös László, a HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A klasszikus értelemben vett lomhulladékot szállítják el. Nem érdemes kitenni, mert nem szállítják el az építési törmeléket, bontott nyílászárót, szanitereket, elektronikai hulladékot, veszélyes hulladékot. A HUSZ Kft. által begyűjtött  eztanyagok kezelése, ártalmatlanítása mindegy hat-hét millió forintba kerül majd.

A lomtalanítás velejárója, hogy egyes személyek autókkal és utánfutókkal járják az utcákat és próbálnak használható anyagokat begyűjteni. Teszik ezt annak ellenére, hogy a jogszabály kimondja: az utcára kitett lom a hulladékgazdálkodásért felelős szervezet tulajdonát képezi. Horváth István, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője azt tanácsolja: a gyűjtő személyek miatt különösen figyeljenek oda az ingatlanjaik bezárására. Az udvarra ne készítsék ki előre a lomot, mert az ezeket a személyeket becsalogathatja.

"Ez a konstrukció nem nagyon állta ki az idő próbáját, ebből mindig sok vita van. Tavaly több tucat embert ellenőriztünk. Volt, akit elő kellett állítani és minden alkalommal - egyetlen egy kivétellel - azt állapítottuk meg, hogy a hulladék tulajdonosa ezeknek a lomis embereknek adta át személyesen a hulladékot." - mondta el Horváth István, a rendőrkapitány.

A lomtalanításra utcák szerinti bontásban kerül sor. A korábbi évek tapasztalatai alapján arra számít a HUSZ Kft., hogy három-négyszáz tonna hulladék is összegyűlik Keszthely városában.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhetvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés