KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-05 16:04
Tervek és célok a Balatoni Múzeumban
Címkék: Balatoni Múzeum, 120, pályázat, csapatépítő
Keszthely - Nem csak egy szűk kör határozza meg, hogy milyen kiállítások, programok legyenek a Balatoni Múzeumban – ez derült ki az intézmény csapatépítő tréningjén. A Nagymezőn tartott programon az önkéntestől kezdve a pénztároson át mindenki elmondhatta ötletét az elkövetkező időszakra. Eseménydús hónapok elé néz a múzeum: jövőre lesz 120 éves az intézmény, illetve számos pályázatuknál pozitív bírálatot remélnek.

A történészek, régészek, néprajzosok és más múzeumi dolgozók ezúttal kést ragadtak, hogy közösen pörköltet készítsenek. A Balatoni Múzeum rendszeresen tart csapatépítő tréninget a nyár lezárultával. Ilyenkor kötetlen formában értékelhetik az elmúlt időszakot és tervezhetik a jövőt. Utóbbin volt a legnagyobb hangsúly, hiszen jövőre 120 éves lesz intézmény. Ez alkalomból egy égész éves programsort terveznek, amihez kötetlen formában minden dolgozó elmondhatja ötletét.

„Ebbe az ötletelésbe mindenkit belevonunk, minden dolgozónkat, minden önkéntesünket. És vannak bizony olyan kiállításaink, amiket nem a muzeológus kollégák találtak ki, hanem egy önkéntes részéről származott az ötlet, vagy pedig olyan kollégánk, aki időszakosan doolgozik – kulturális közfoglalkoztatott dolgozó. Az egyik legizgalmasabb kiállításunk a Balatoni csata kiállítás az egy kulturális közfoglalkoztatott kollégánknak a fejéből pattant ki” - magyarázta Havasi Bálint, múzeumigazgató.    

Az eseményen elhangzott, sikeresen zárta első félévét a Balatoni Múzeum. A kitűzött terveket mind teljesítettek. Az elérni kívánt látogatószámot elérték, bizonyos tekintetben túl is teljesítették a terveket. Az időszaki kiállítások – mint például a Keszthelyi ősök, elődök és felmenők, vagy a Múltbéli arcok című tárlat is – népszerűek voltak.   Számos beadott pályázata is van az intézménynek. Némely döntés a napokban várható - mondja Németh Péter igazgatóhelyettes: 

„Az egyik az egy múzeumpedagógiai pályázat, amelynek a nyerését azt most a napokban várjuk. Itt hat oktatási intézménnyel működnénk együtt és ez egy éves nagy projekt lenne. A másik pályázatunk pedig egy népművészeti látványtárat szeretnénk építeni a Balatoni Múzeumban. Ennek az eredményét is mostanra várjuk és ez a jövő évre húzódna át…az építkezés. Elég látványos is lenne, hiszen építési munkákkal is járna.”   

A csapatépítő tréninget nem csak főzés, hanem egy túra is színesítette. Az állandó múzeumi dolgozók mellett kulturális közfoglalkoztatottak, önkéntesek és gyakornokok vettek részt a programon. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhatvannyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsónemesapáti - Letették az M76-os út alapkövét 2018-02-23 17:11
Keszthely - Figyelemfelhívás a Magyar Parasport Napján 2018-02-23 15:08
Keszthely - Gyurcsány Ferenc Keszthelyen 2018-02-23 09:46
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés