KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-01 15:50
Új tanév, új iskolabusz
Címkék: iskolabusz, Zalaapáti, tanév
Zalaapáti - Új iskolabusszal kezdhették meg a tanévet Zalaapátiban. A település régi igénye volt egy új közlekedési eszköz, mellyel a Gábor Áron Általános Iskolába öt környező falu tanulóit szállíthatják. A tanévnyitó ünnepségen továbbá elhangzott: a következő hónapokban jóváhagyhatják az iskola 260 millió forintos fejlesztését is.

Ünnepélyesen adta át az új kisbusz kulcsát Manninger Jenő országgyűlési képviselő a település polgármesterének. A 24 fő szállítására alkalmas járművet a Kormányzat által nyújtott 20 millió forintos támogatásból vásárolták.

„Nagy szükségünk volt rá, mert az elmúlt években, különösen az elmúlt tanév végén már a régi iskolabuszunk nagyon rossz állapotba került és használni se tudtuk. Tulajdonképpen az önkormányzatnak nagyon fontos és szükséges az, és fontosnak tartja, hogy a gyermekek,a kik ide járnak a Gábor Áron Általános Iskolába, Zalaapátiba – megfelelő biztonságba és kényelembe legyenek ide szállítva, majdhogynem azt mondtatom, hogy háztól házig szállítva őket mind be az iskolába, mind haza, az otthonukba.” - mondta el Vincze Tibor, polgármester. 

A gyerekek örömmel vették birtokukba a buszt. Az iskolának mintegy 140 tanulója van, közülük 53 a bejárós diák. Bókaházáról, Szentpéterúrról, Egeraracsáról, Dióskálról és Esztergályhorvátiból három fordulóban szállítja mostantól a busz a gyerekeket az iskolába, majd haza.

A tanévnyitón további fejlesztésekről is beszélt Manninger Jenő. Az intézmény központi szerepet tölt be a térségben, ennek megfelelően az általános iskola is. Az oktatást segítő uniós program, az un. EFOP segítségével tovább fejlődhet az intézmény.

Manninger Jenő, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos: „A térségben lévő iskoláknál több fejlesztés is lesz. Az egyik nagyobb fejlesztés Zalaapátiban lesz, ahol tornaterem épül, szaktantermek épülnek és eszközöket lehet vásárolni körülbelül 260 millió forint értékben. Ennek a jóváhagyása remélhetőleg megtörténik a következő hónapokban.”

A térségben még a gyenesdiási iskola fejlesztésére nyújtottak be pályázatot az EFOP programba.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés