KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-01 15:47
Tanácsok a legjobb helyről
Címkék: szőlő, bemutató, Georgikon
Cserszegtomaj - Nem csak a hallgatói képzés és kutatás, hanem a szőlősgazdák segítése is célja a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének. A mai nap csemege- és borszőlőkkel is találkozhattak az érdeklődők az egyetem szőlészetében. A rendezvényen elhangzott: minőségi és mennyiségi szempontból is felülmúlhatja a szőlő- és bortermés az elmúlt évet.

„Gazdag íz, illetve zamatanyagokban, alapvetően egy muskotályos ízű csemegeszőlőről van szó” - a Bakonyi Károly által nemesített Helikon szőlőfajtát mutatja be Szabó Péter. A Kertészeti Tanszék oktatója szerint ez egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező, ízletes csemegeszőlő. A bemutatón elsősorban az itt nemesített fajtákat ismertették az érdeklődőkkel. Az egyre kedveltebb csemegeszőlők mellett természetesen a fő hangsúlyt a bőrszőlők kapták. 

„Alapvetően, amit mindenképpen meg kell említeni, az a Cserszegi fűszeres, ami innen származik. Magyarországon ez a fajta most már a második legnagyobb termőfelülettel rendelkezik. Emellett nagyon sikeres fajták voltak a Pátria, Rozália, Corvinus. Emellett amire mostanában nagy hangsúlyt fektetünk és ígéretesnek tűnik az a Messiás nevű, vörösbort adó szőlőfajta. ez még csak egy fajtajelölt, de én úgy gondolom, hogy a későbbiekre nézve nagyon ígéretes lehet ez a fajta.” - nyilatkozta Szabó Péter. 

Az érdeklődő gazdáknak minden évben elméleti és gyakorlati tanácsokkal szolgálnak az ilyen bemutatókon. A hallgatói, kutatói és oktatói bázisként működő egyetemi szőlészet mindig sok szőlő és bortermelőt vonz.

Az egyetem kísérleti telepén még sok hasznos tanácsot osztottak meg a gazdákkal. Elhangzott, hogy a Dunántúlon is megjelent szőlőkabóca elleni védekezésre nagy gondot kell fordítani. Az idei évjárat egyébként mennyiségi és minőségi szempontból is kedvező lesz. Tavaly 2,8 millió hektoliter bort állítottak elő hazánkban, ez akár a 3 milliót is meghaladhatja idén

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * három
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Beindultak a pálinkafőzők 2017-09-22 15:05
Keszthely - Versengtek a campusok 2017-09-21 16:27
Keszthely - Változások a hulladékszállítás rendszerében 2017-09-21 14:31
Keszthely - Új szennyvízvezeték a Zámorban 2017-09-21 14:29
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés