KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-31 15:44
A Népművészet Mestere
Címkék: Kovács Zoltán, Népművészet Mestere, szarufaragó
Keszthely - A legrangosabb művészeti elismerésben, a Népművészet Mestere díjban részesült Kovács Zoltán keszthelyi fa és szarufaragó. Az elismerés továbbra is a minőségi, a stílustiszta és a hiteles munkáját szeretné folytatni, melyhez nagy inspirációt nyújt a rangos elismerés. A férfi csak két éve él Keszthelyen feleségével, de máris aktív szakmai és közösségi életet élnek.

Az Államalapítási ünnepséghez kapcsolódóan, augusztus 19-én vette át a Népművészet Mestere díjat Kovács Zoltán. Az elismerést Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter adta át a Mesterségek Ünnepén. A szarufaragó számos díjjal büszkélkedhet, természetesen a mostanira a legbüszkébb.

„Felemelő érzés volt ez az életmű elismerés. Gyakorlatilag úgy érzem – a Balog Zoltán miniszter úr is mondta – hogy ez a népművészti Kossuth-díj. Ez egy olyan elismerés, amit az ember szeretne-szeretne…aztán, ha egyszer megkapja, az nagy boldogság” - fejtette ki a díjazott. 

A szarufaragó harminc éve van a népművészet ezen ágában. Az elismerés további munkára inspirálja, valamint hogy megtartsa alapelképzelését, mely szerint elsődleges a minőség, a stílustisztaság és a hitelesség. Kovács Zoltán két éve költözött Keszthelyre a szintén népi iparművész feleségével Debrecenből. A hortobágyi, somogyi és Felső-Tisza-vidéki motívumok után most új tájegységgel foglalkozik.

„Hála Istennek két éve élünk itt olyan környezetben, ahol sikerült barátokat szerezni szakmai vonalon és civil vonalon is. Ez a megfontolt stílus, amiben én is igyekszem élni, meghozza a gyümölcsét. itt a Zala megyei egyesületbe is nyilván beléptem rögtön és igyekszem azt a zalai motívumkincset felfrissíteni, felfogni új lehetőségeket, új elemeket felhasználni” - nyilatkozta a szarufaragó. 

Kovács Zoltán és felesége is bemutatkozott már a keszthelyi közönségnek, tavaly júliusban a Népművészeti Alkotóházban volt kiállításuk. Hamarosan a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tárlatán is láthatóak lesznek szarufaragásai.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

HA TÖBBRE KÍVÁNCSI, NÉZZE MEG A SZIGNATÚRA KULTURÁLIS MAGAZINUNKBA KÉSZÜLT BŐVEBB ÖSSZEÁLLÍTÁST 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázkilencvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Beindultak a pálinkafőzők 2017-09-22 15:05
Keszthely - Versengtek a campusok 2017-09-21 16:27
Keszthely - Változások a hulladékszállítás rendszerében 2017-09-21 14:31
Keszthely - Új szennyvízvezeték a Zámorban 2017-09-21 14:29
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés