KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-30 21:58
Központban a család - adományosztás Keszthelyen
Címkék: vöröskereszt, adomány, rászorulók, iskolakezdés
Keszthely - “Központban a család” címmel az iskolakezdés kapcsán rendezett adományosztást a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. Az országos igazgatóság pályázatán nyertek ehhez támogatást. A Keszthelyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, az önkormányzat és a Járási Hivatal gyámügyi munkatársai segítségével találták meg azokat, akik segítségre szorulnak.

Várakoznak az emberek az iskolakezdés alkalmából rendezett adományosztás előtt. Több napon keresztül van most lehetőség arra, hogy a rászorultak gyermekruhákat, cipőket, iskolaszereket, élelmiszert kapjanak a területi szervezet Kossuth utcai irodájánál.

"Az iskolakezdés céljából ez nagyon jó dolog. Minden szerdánként van ez a Vöröskeresztes ruha válogatás, ami szerintem nagyon jó dolog és a pékáru is, amit kapunk minden nap; kenyeret, péksüteményt, sósat, zöldséget, gyümölcsöt és ez nagyon nagy segítség a családoknak" - mondta el Forgács Éva.

2013. szeptembere óta működik a városban az adománycentrum. Ennek keretében kerülhet sor minden szerdán az ingyenes osztásra. Az iskola jelentős tehertétel a családok számára. Az ennek kapcsán rendezett adományozás során körülbelül negyven gyermek számára biztosítják a zökkenőmentes tanévkezdést. Adományozók nélkül nem működőképes a rendszer. A területi szervezet hat-nyolc stabil támogatóval áll kapcsolatban.

"Meg kell köszönnöm azoknak az adományozóknak, akik gyermekruhákat, cipőket hoztak, iskolatáskákat, tolltartókat, gyermekjátékokat, akik ide behozták az elmúlt héten ezeket és azokat tudjuk mi most kiosztani. A megyei Vöröskereszt is támogatta az akciónkat, hiszen konzerveket biztosított részünkre. Élelmiszert is tudunk biztosítani a rászorulók számára. Ebben az Élelmiszerbank és a Gondviselés Háza a partnerszervezet. Az Élelmiszerbank keretében szállítjuk minden nap az élelmiszert és most ebben a két napban a kenyeret, péksüteményt, zöldséget, gyümölcsöt szintén a rászoruló családoknak osztjuk ki. A Gondviselés Háza segíti az akciónkat és partnerünk ebben a programban. A szállítást, az élelmiszerek szállítását illetve egyes adományok szállítását ők oldják meg" - tudtuk meg Kapcsándy Máriától, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetőjétől.

Az adományosztás nem ért véget. Továbbra is várják a rászorultak jelentkezését az Kossuth Lajos utca 45. alatti székhelyen, ahol az iskolakezdéshez szükséges dolgok beszerzésében is tudnak segíteni. Várják azokat a magánszemélyeket is, akik bármilyen módon - akár használt ruhanemű leadásával - tudják támogatni a rászorultakat.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszáztizenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsónemesapáti - Letették az M76-os út alapkövét 2018-02-23 17:11
Keszthely - Figyelemfelhívás a Magyar Parasport Napján 2018-02-23 15:08
Keszthely - Gyurcsány Ferenc Keszthelyen 2018-02-23 09:46
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés