KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-30 16:25
Jelentősen csökkentek a Balaton-parti bűncselekmények
Címkék: Bűnmegelőzési Iroda, Balaton-part, rendőrség
Keszthely - Mozgalmas és sikeres szezont zárt a nyári Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen. Abban a hét hétben, amíg szolgálatot teljesítettek a diákok, nem érkezett Keszthelyen Balaton-parti lopásról bejelentés. A rendőrség adatai szerint korábban akár száz ilyen jellegű bűncselekmény is történt egy szezonban. Az irodát a keszthelyi önkormányzat működteti a rendőrség szakmai irányítása és koordinálása segítségével.

Rendszeresen figyelmeztették szórólapokkal az autósokat a Bűnmegelőzési Iroda fiataljai. A nyár folyamán még számos bűn- és baleset megelőzési tevékenységet végzetek: kerékpárjaikkal járőröztek a frekventált helyeken, és karúszókat és naptejet is osztottak a strandolóknak. Július 3-tól egészen augusztus 20-ig 28 fiatal dolgozott az irodában. A diákoknak a rendőrség és a városvezetés is megköszönte munkáját. A fiatalok úgy érzik, hasznos volt az irodával folytatott tevékenységük. 

„A bűnözőknek szerintem ez egy negatív dolog volt, hogy ott voltunk folyamatosan a parton, a parkolókban és így nem volt lehetőségük semmi értéket elvenni” - vélekedett Kozma Ákos. 

A rendőrség szerint a diákok hathatós tevékenysége nagy segítség volt az idegenforgalmi szezonban. Az iroda 2004-ben kezdte meg működését – mondta el a megyei főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Bükiné Papp Zsuzsanna kiemelte, az iroda nyitása előtti években akár 80-100 lopás is történt egy szezon során a keszthelyi Balaton-parton.

„Ma örömmel mondhatjuk el azt, hogy hosszú évek óta egyre, kettőre, háromra redukálódott az ilyen bűncselekmények száma, illetve az idei évben egyetlenegy tulajdon elleni cselekményről nincs tudomása a rendőrségnek, ami abban az időben keletkezett, amikor a gyerekek szolgálatot teljesítettek a parton” - nyilatkozta az alosztályvezető. 

A városba érkezők és az itt lakók számára is fontos a Bűnmegelőzési Irodában dolgozók munkája – emelte ki Ruzsics Ferenc polgármester. Kezdetben még pályázati támogatással, ma már az önkormányzat saját forrásából működtetik az irodát a rendőrség szakmai segítségével. 1,5 millió forintot különített el erre a célra a város. A polgármester szerint a biztonság fontos szempontja a turistáknak.

Ruzsics Ferenc: „A mai világban azért tájékozódnak azért, hogy melyikek azok a biztonságos települések, vagy biztonságosnak mondható települések ahova érdemes a látnivalókon kívül is eljönni és biztonságban is érezhetik magukat és hála Istennek ezek közé tartozik Keszthely is.” 

A bűnmegelőzési tevékenység mellett a diákok sok esetben útbaigazítással és információkkal is segítették az embereket. A rendőrség célja, hogy az irodában folytatott munkával akár ezt a hivatást is megismertessék és megszeretessék a fiatalokkal. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés