KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-25 12:00
Megnyitotta kapuit a Ponty így jó! fesztivál
Címkék: fesztivál, halak, program
Vonyarcvashegy - Hat éve már,hogy Vonyarcvashegyen újabb fesztivál programmal várják a vendégeket augusztusban. A Ponty így jó elnevezésű ,elnevezésű rendezvénnyel a halakat kívánják népszerűsíteni a településen. A három napos fesztivál a gasztronómiai kínálat mellett szórakoztató programokban is bővelkedik.

 Aki augusztus 23-án este ellátogatott a Vonyarcvashegyi rendezvénytérre, azt láthatta, hogy pontyszeleteket forgat a séf paprikás lisztbe, pár perc múlva már süti is . Nagyobb mennyiségben a vonyarcvashegyi Ponty így jó fesztivál első napján. A ponty mellett más fajta  ízletes balatoni halakat is kínálnak . Válogathatnak a halételek kedvelői. Az augusztusi,  nyári idegenforgalmi szezont hosszabító  halas programra nagyon sokan érkeztek Vonyarcvashegyre. A fesztivál hatodik alkalommal várja a vendégeket.

A település polgármestere a fesztivál nyitón is népszerűsítette a balatoni halakat. Véleménye szerint a jövőben törekedni kellene arra, hogy balatoni hal kerülhessen az asztalokra.

A Ponyt így jó fesztiválon adták át, immár hagyományosan  a Legszebb konyhakert verseny díjait. 2017-ben is két kategóriában , közösségi kerteket és konyhakerteket  értékelt a zsűri. A legszebb konyhakert díjat Molnár Istvánné vihette haza. Az eredmény mögött nagyon sok munka áll.

Vacsoraidőben kezdődött  a fesztivál. Így sokan meg is kóstolták az igazi balatoni halakat.  Az árusítóhelyeken gyorsan fogyott a halászlé, a sült és rántott hal. Joó Györgyné Tapolcáról érkezett családjával, hogy egy kellemes estét töltsenek el balatoni halak kóstolása mellett. Ő is igazi Balatonból fogott halat enne szívesen, de mint mondta ritkán juthatnak hozzá.

A Ponty így jó fesztivál  három napon át szórakoztató programokat is kínál.  A változatos halételek, zamatos balatoni borok mellett esténként koncertek és utcabál várja a látogatókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáztizenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Keszthely - Lehet újat mondani Nándorfehérvárról 2017-11-15 15:54
Keszthely - Kvízkérdések a vizes VB-ről 2017-11-15 15:48
Gyenesdiás - Zeneterápia Európai Világnapja 2017-11-15 15:45
Keszthely - Vért adtak a kormánytisztviselők 2017-11-15 15:42
Keszthely - Minőségi oktatással jó helyen 2017-11-15 10:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés