KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-21 15:40
Ezrek nézték a tűzijátékot Keszthelyen
Címkék: augusztus 20, államalapítás, ünnepség, Balaton-part, tűzijáték, koncert
Keszthely - Sikeresen lezajlott az augusztus 20-ai program a Balaton-parton. Az időjárás miatt csupán a szombat esti bulizenkar koncertjét kellett elhalasztani. A közönség természetesen a tűzijátékra volt elsősorban kíváncsi, de Zalatnay Sarolta koncertje is népszerű volt. A vendéglátósok többségében elégedettek voltak a nyári forgalommal. Az időjárás a hétvégén már az őszhöz közeli arcát mutatta.

Hömpölygő tömeg vonult már késő délután a Balaton-part irányába az államalapítás ünnepén. A kirakodóvásár mellett a különféle gyerekjátékok is nagyon népszerűek voltak. A családokat ezen kívül minden nap gyerekkoncertek is várták. Sokan már évek óta Keszthelyen ünneplik augusztus 20-át.

„Sokat járunk a Balatonra, ha itthon vagyunk – Keszthelyre is. Majdnem minden évbe itt vagyunk ilyenkor augusztus 20-án, tavaly is itt voltunk. Meg ez nekünk Celltől közel van végül is. Szeretünk lángost enni, itt van egy jó lángosozó is.” - mondta el a celldömölki Kurányi András.

Az ételről és italról a legkülönfélébb módon gondoskodtak. A jól megszokott borházak és pecsenyések mellett kézműves sörökkel, pálinkákkal is várták az ünneplőket. Nagy sorok álltak szinte minden stand előtt. A hot dogosnál is nagy volt a forgalom vasárnap, de az egész nyár jó volt a tulajdonos szerint. 

„A mi szempontunkból jó volt. Az emberek szerették amit csinálunk, volt forgalom, igazából nem volt rossz szerintem.” - vélekedett Németh Attila. 

A tűzijáték és az esti koncert előtt folyamatosan érkeztek az autók a rendezvényre. 19 óra után már csak nagy szerencsével lehetett találni parkolóhelyet a Balaton-part közelében. 20-án megváltoztatták a forgalmi rendet. A Csik Ferenc sétány forgalma a Lovassy utca irányából a Csárda utca felé egyirányú volt 8 órától, hétfő reggel 8 óráig. Ezen felül a Kazinczy utcában tilos volt a padkán megállni és várakozni az autósoknak. Ezt be is tartották a közlekedők. A rendőrség fokozott jelenlétet biztosított a rendezvény idején. Tájékoztatásuk szerint az államalapítási ünnepséggel összefüggő bűncselekményről nem érkezett bejelentés a rendőrségre. 

Zalatnay Sarolta és a Reflex zenekar koncertjét kísérte a legnagyobb érdeklődés. A koncert előtt még csendes volt a közönség, az ismert énekes színpadra lépése után viszont táncra perdültek és együtt énekelték az egykori nagy slágereket. A péntektől vasárnapig tartó program előadóinak sorát még többek közt Szabó Leslie és Agárdi Szilvia színesítette a Zenepavilonnál.

Az esti tűzijátékot sokan hajóról kívánták megtekinteni. Nagy számban váltottak jegyet a tűzijátéknéző sétahajókra. A BAHART erre az alkalomra két külön járatot indított, a Helka és az Almádi futott ki Keszthelyről.

Pontosan 21 órakor meg is kezdődött a tűzijáték. A Balaton-part menti sétány, a Szigetfürdő és a móló is zsúfolásig megtelt emberekkel. Több ezren csodálták a színpompás fényjátékot, melyet óriási robbanások kísértek a Keszthelyi-öbölben. A tíz perces tűzijáték során a római gyertyák és bombák egyre magasabbra szállva és egyre színpompásabban varázsolták el a közönséget. A legjobb helyeket már akár egy órával az attrakció előtt elfoglalták a nézők.

A tűzijáték mindegyik általunk kérdezett embernek tetszett. Egy férfi viszont hiányolta a zenét, mellyel szerinte még jobb lett volna. 

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázkilencvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés