KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-18 18:50
A Balatoni habos mogyoró Magyarország Tortája 2017-ben
Címkék: Magyarország Tortája, Balatoni Habos Mogyoró, Pálma Cukrászda
Keszthely - Dél-balatoni mogyoró, karamell és feketeribiszke zselé az alapösszetevői a 2017-es Magyarország Tortájának. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 11. alkalommal hirdette meg a tortakészítő versenyt, amelyre idén 30-an pályáztak. Az ország tortáját augusztus 19-től lehet megkóstolni országszerte, köztük négy keszthelyi cukrászdákban is.

Cukor, tojás, mogyoró és liszt képezi az országtorta tésztájának az alapját. A robotgépben pár perc alatt keverik simára a masszát, majd sütőformába kanalazzák, és megsütik. A Balatoni Habos Mogyoró a budapesti Vaslóczki Orsolya alkotása, és egyáltalán nem könnyű elkészíteni még a gyakorlott cukrászoknak sem.

„Amikor elkészül, a végeredmény azt gondolom, hogy önmagáért beszél, úgyhogy mindenképpen ez a része is jó. hazudna az ember, ha azt mondaná, hogy most ez nem, mert igen. Azt gondolom, hogy aki szereti ezt csinálni, az bizonyára szereti a kihívásokat is. Ez mindenkinek jót tesz a lelkének, amikor ez elkészült, és elmondhatja, hogy igen, tessék, ezt is megcsináltuk.” - mondta a Pálma Cukrászda cukrásza, Pintér Krisztina.

A tortaalapra feketeribiszke zselé és karamellkrém kerül, ennek köszönhetően egy édes, ugyanakkor frissítő sütemény a végeredmény. A cukrászok ipartestülete 11. éve szervezi meg a tortaversenyt augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe tiszteletére. A zsűri minden alkalommal magyaros ízvilágú, hazánkkal összefüggésbe hozható, és természetes alapanyagokból készülő tortákat vár. A verseny népszerű a cukrászdák körében.

„Idén több, mint 30 pályamű érkezett be, tehát szeretik a kollégák ezt a versenyt, szeretik megmérettetni magukat. Egyben azt gondolom, hogy attól függetlenül, hogy több, mint 30 pályamű érkezik be, és nyilván csak egy lehet Magyarország Tortája, mindenkinek ez egy olyan szakmai, úgymond, idézőjelbe tett kirándulás, ahol új dolgokat fedezhetnek fel, új dolgokat próbálgathatnak ki.” - tájékoztatott Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetőségi tagja.

Az elkészült tortát természetesen mogyoróval és ribiszkezselé tallérral díszítik, így kerül majd a fogyasztó tányérjára. augusztus 19-től. Keszthelyen négy cukrászdában kóstolható az ország tortája, a Balatoni Habos Mogyoró receptje pedig év végétől lesz nyilvános a nagyközönség számára is.

Regman Karola - Keszthelyi TV    

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázharminchét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés