KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-18 18:42
Véget ért a Községházi Esték
Címkék: Községházi Esték, Kovács Tibor, Salve Regina, Balatoni Sándor, koncert
Gyenesdiás - A Salve Regina kórus zárta a Községházi Esték programsorozatot Gyenesdiáson. A keszthelyi énekkar mellett fellépett Balatoni Sándor orgonaművész is, és Kovács Tibor festőművész tárlatát is megnyitották. A kórusművek mellett az érdeklődők ízelítőt kaphattak az egyházi zene történetéből is.

Vibráló színek, különböző hangulatok és rengeteg gesztus jellemzi Kovács Tibor festészetét. A Községházi Esték záró koncertje előtt a budapesti festőművész kiállítását tekinthették meg az érdeklődők a Községháza nagytermében. Az egyedi technikával készülő képek már a Balaton-part számos településén megfordultak, hiszen az életvidám alkotások nagyon jól illeszkednek a balatoni nyár hangulatához.

„Én nagyon szeretek ide jönni a Balaton partjára. Ez már a huszonvalahányadik kiállításom itt körben a Balaton partján. Mindig jó ide jönni. Mindig nyáron van itt kiállításom, nagyon sokfele volt már, Siófoktól egészen Hévízig, hogy a legszélsőbb pontokat mondjam. Jó a nyár, a meleg, a fény, a nap. Jó, én szeretem ezt, és kicsit más hangulata van, mint egy őszi vagy téli tárlatnak.” - mondta a festőművész.    

A keszthelyi Salve Regina kórus az egyházi zene kiemelkedő kórusműveit mutatta be a közönségnek. A kétszeres aranydiplomás énekkar karnagya, C. Tóth Zoltán rövid ismertetőt is tartott az érdeklődőknek az egyházi zene kialakulásáról, és liturgiában betöltött szerepéről. A latin művek mellett számos magyar darab is felcsendült.

„Az egyházi kórusnak egyik fontos feladata a magvetés, hogy azokhoz az emberekhez is eljuttassuk Isten igéjét, Jézus szavait, akik esetleg a templomon belül nem hallhatják, csak ilyen esték alkalmával. Más az akusztika, de azért ugyanolyan örömmel és szeretettel énekelünk az itt élőknek is.” - tájékoztatott a karnagy.

A Salve Regina kórus egy meglepetésvendéggel is kedveskedett a közönségnek Balatoni Sándor személyében. Az orgonaművész jelenleg a Pécsi Tudományegyetem oktatója, de számos sikerrel büszkélkedhet. Repertoárjában fontos szerepet játszanak a magyar szerzők művei. Szólókoncerteken is gyakran láthatja a közönség, de kórusokat is szívesen kísér.

„C. Tóth Zoltán urat régóta ismerem, úgyhogy tőle kaptam a felkérést is, hogy ma este itt közreműködhetek a kórus kíséretében, illetve önállóan is előadhatok pár orgonaszámot. Kórust kísérni mindig jó, ezt azért is tudom, mert gyakorlatilag gyerekkorom óta be vagyok vonva a kóruséletbe. Eleinte mint énekes, aztán mint orgonakísérő, és jelenleg is két pécsi kórusnak vagyok a karnagya.” - emelte ki az orgonaművész.

A Községházi Esték a Salve Regina kórus fellépésével idénre véget ért, de a szervezők jövőre is várnak mindenkit szeretettel Gyenesdiásra. Kovács Tibor kiállítása szeptember 15-ig tekinthető meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázötven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés