KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-16 17:54
Keszthelyi és nagyváradi fejlesztéseket segít elő a szociológusok kutatása
Címkék: szociologusok, kutatás, Partium Keresztény Egyetem, fejlesztések
Keszthely - Mi az a három dolog, ami nagyon jó, hogy van Keszthelyen, és mi az, ami nagyon rossz, hogy nincs? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem szociológus hallgatói. A keszthelyi önkormányzat és a Hétfa Kutatóintézet segítségével végeznek felmérést az egyetemisták, melynek eredményeit Keszthelyen és a romániai Bihar megyében is hasznosíthatják.

A keszthelyi strandon szólították meg az embereket a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem hallgatói. A szociológia szakos egyetemisták Keszthellyel kapcsolatos kérdéseket tettek fel 15 és 29 év közötti fiataloknak. A hallgatók három csoportban dolgoztak, a válaszadók pedig egyetértettek abban, hogy a kérdőív eredménye hozzájárulhat a város fejlesztéséhez.

„Hogyha ezt ilyen fontosabb embereknek is megmutatják, akiknek van beleszólásuk, hogy hogyan építsék fel Keszthelyt, miként vezessék, akkor ez igenis hasznos. Mert így valamennyire beleszólhatunk, hogy milyen legyen a városunk.” - mondta az egyik válaszadó, Milics Péter.

A hallgatók többek között arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire jó Keszthelyen élni vagy melyik Keszthely legszebb része. Azt is megkérdezték, hogy a válaszadó hová vinné a Keszthelyre látogató barátait, illetve melyik az a rész, amit semmiképp sem mutatna meg nekik. A kérdőív kitöltése anonim és nagyjából 5 percet vesz igénybe. A kutatásban részt vevő hallgatók kíváncsian várják a felmérés eredményét.

„Fontosnak tartom, hogy a keszthelyi emberek véleményét, illetve az ide ellátogató turistáknak a hozzáállását megismerjük. Hogy viszonyulnak a városhoz, mit gondolnak róla, és ezt később esetleg Nagyvárad és Bihar megye is tudja hasznosítani.” - emelte ki Árvai Péter, a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem hallgatója.

A hallgatóknak a kutatás előtt egy elméleti felkészítést is tartottak, ahol megismerhették Keszthely történelmét és gazdasági-társadalmi berendezkedését. A reprezentatív kérdőív a fiatalokra fókuszál, ugyanis a szociológusok szerint ők azok, akik a leginkább alakíthatják egy település életét. A keszthelyi felmérés eredménye a jövőben mintául szolgálhat a Bihar megyei idegenforgalom fellendítéséhez.

„Bihar megye, ahonnan mi jövünk, igenis jelentős turisztikai potenciállal bír, viszont ez egy döntés kérdése, egy elhatározás kérdése. Nem igazán bejáratott a turizmus nálunk, nem nagyon tudják a vállalkozók, hogy hogy kell ehhez hozzáállni. Nekünk az a határozott elképzelésünk, hogy a mi fiataljaink nagyon sok turisztikai felmérést kell majd végezzenek otthon, hiszen ahogy ez beindul, monitorizálni kell a turisták véleményét, a javaslatkoncepciókat ki kell dolgozni. Kifejezetten szerettünk volna egy olyan városba jönni, ahol a turizmust, mint jelenséget vizsgálhatjuk, hiszen az ember turistaként egészen más viselkedésmintákat követ, mint egyébként otthon." - hívta fel a figyelmet Dr. Györbíró András, a Partium Keresztény Egyetem adjunktusa.

A kérdőív összeállításában részt vett Keszthely önkormányzata és a Hétfa Kutatóintézet is. A kutatást végző egyetemistákat Ruzsics Ferenc, a város polgármestere és Csite András, az intézet alapítója is köszöntötte. A városházán a hallgatók bemutatkozhattak, és beszámolhattak arról is, hogy mit várnak ettől a felméréstől. Az önkormányzat a kutatás eredményeiért cserébe biztosítja az ellátást a nagyváradiak számára.

Regman Karola - Keszthelyi TV                   

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhúszonöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés