KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-16 16:27
Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta
Címkék: vágta, Festetics, Faludi, , lovas
Keszthely-Gyenesdiás - Augusztus 20-án rendezik a Festetics Vágtát - A Nemzeti Vágta Gyenesdiási Előfutamát. A Helikon Kastélymúzeum és Gyenesdiás Önkormányzata két napon át várja az értékes, és színes magyar lovaskultúra bemutatásával az érdeklődőket. Szombaton a kastély parkjában, míg az államalapítás ünnepén a Faludi-síkon lesznek az ingyenes programok.

Nagy hévvel és annál is nagyobb sebességgel edz Jane és lovasa, Kiss Nikolett. A kisbéri, 75 százalékban telivérezett kanca mindene a vágtázás. Három hónapja készülnek a Festetics vágtára. Négy nap múlva, vasárnap itt a Faludi-síkon szállnak harcba Keszthely színeiben a győzelemért és a budapesti nagyversenyre jutásért.

„Úgy gondolom, hogy minél nagyobb célt kell kitűznünk, annál jobban küzdünk érte, ugye ez az első hely...első hely…első hely. De ha a dobogóra kerülünk, vagy akár csak feljutunk Budapestre és az első előfutamon kiesünk, vagy a középfutamba, vagy a döntőbe…teljesen mindegy, ha felkerülünk Pestre, úgy gondolom, hogy megpróbáltuk, megmutattuk magunkat, próbáltunk teljesíteni, készültünk.” - mondta el televíziónknak Kiss Nikolett.

Az előfutamon az első három helyezett, illetve egy, a rendezők által delegált ló és lovas kvalifikálhatja magát a fővárosi derbire. A Festetics Vágtára még a verseny reggelén is lehet nevezni, de már szerdáig 12 lovast delegáltak a települések. Keszthely mellett, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Tapolca, és Tata is nevezett már, de új szereplői is lesznek az előfutamnak. 

Varga Zoltán, főszervező: „Újdonságként Sümeg is csatlakozik, ott nagy lovas hagyományok vannak a Capári Istálló részerő, úgyhogy most ők is megtisztelnek jelenlétükkel itt a versenyen. De hozzá kell tenni, hogy még olyan személyek is érkeznek, akik tavaly másodikak voltak fenn az országos vágtán, illetve még a felvidékről is érkeznek versenyzők is hozzánk. Tehát azt kell mondani, hogy most már igen komoly a csapat, tehát magas színvonalú versenynek leszünk a részesei mindenképp.”

A vágtán telivér lovak nem indulhatnak, a szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar fajtáknak kívánnak lehetőséget biztosítani. A kocsitoló verseny mellet még számos kísérőprogrammal várják az érdeklődőket. 

 

Az értékes, és színes magyar lovaskultúra bemutatása a célja a két napos programnak. Szombaton, a versenyt megelőző napon látványos bemutatókkal és játékokkal várnak mindenkit a Festetics kastély parkjában. A lovas programok mellett agárfuttatás, zenés műsor és korabeli ételek is szerepelnek a gazdag kínálatban. Újdonságként egy bronzkori, rekonstruált harckocsival is bemutatóznak a Lovas Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázkilencvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés