KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-16 12:14
Erős emberek Gyenesdiáson
Címkék: Erős emberek, verseny, súlyok, sport
Gyenesdiás - 120 kilós bőröndöket, mázsás betongolyót és traktorkereket is meg kellett mozgatniuk a versenyzőknek Gyenesdiáson. Az Erős Emberek Versenyére idén tizenketten jelentkeztek, ők hat számban mérhették össze erejüket és kitartásukat. A sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt jól bizonyítja a hétvégi megmérettetés népes mezőnye is.

Egy 350 kilós traktorkereket forgat át hatszor ez a versenyző. A gyenesdiási Erős Emberek Versenyén hatalmas súlyokat kellett megmozgatniuk a vállalkozó szellemű sportolóknak. Voltak versenyszámok, például az apollo nyomás, amelyeket időre kellett teljesíteni, másoknál pedig a megtett méterek számítottak. A versenyzőknek természetesen nézőközönségük is akadt.     

„Jól érzem magam. Helyi lakos vagyok, a szomszéd faluban, Vonyarcvashegyen lakom. Lejöttem a családdal egy kis programra. A Balatonra úgysem lehet lemenni, akkor jól érezzük magunkat.” - mondta egy néző, Jasek Imre.

A bőröndcipelésnél nem a gyorsaságon, hanem a megtett métereken volt a hangsúly. Volt, aki 5 méterre, mások pedig akár 50 méterre is képesek voltak elvinni az egyenként 120 kilogrammot nyomó bőröndöket. Hóti Barnabás második helyen végzett Gyenesdiáson, azt mondja, egy ilyen megmérettetésre folyamatosan készülni kell.      

„Igazából sokat kell, mert lehet konditeremben is készülni, kéne eszközökkel is készülni. A kaját is rendben kell tartani, hogy az izom azért jöjjön az emberre, mert erő anélkül nincsen. Úgyhogy igazából sokat.” - emelte ki egy versenyző, Hóti Barnabás.

A versenyt hatodik alkalommal szervezték meg. A sportolóknak hat versenyszámban kellett bizonyítaniuk az erejüket. A szervezők azt mondják, a jó erőnlét mellett nagy kitartást is igényel ez a sportág, amely évről-évre egyre népszerűbb hazánkban is.                 

„12 versenyzőnk van. Hál’ Isten, most már mondhatom azt, hogy nem csak itthonról, hanem külföldről, Szlovákiából is érkeztek versenyzők. Én úgy gondolom, hogy szerintem egyre népszerűbb lesz ez a sport, és most már szerintem a nők terén is.” - hívta fel a figyelmet a verseny szervezője, Tarr István.

A sportolók a kőgolyó emelés versenyszámban is megfeszítették izmaikat, azonban a számot négy versenyző után törölni kellett, ugyanis a 100 kilós betongolyó megrepedt. Idén először a verseny győztese a dicsőség mellett egy görögországi nyaralással is gazdagabb lett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázötvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Játék és ebéd Szent Erzsébet napján 2017-11-20 16:17
Vonyarcvashegy - Kolbászból volt a kerítés Vonyarcvashegyen 2017-11-20 16:10
Keszthely - Emlékfa a református jubileum alkalmából 2017-11-20 15:25
Keszthely - Dédanyáink mozija 2017-11-20 12:33
Keszthely - 245 éves a Vajda 2017-11-20 12:26
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés