KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-16 12:10
Fókuszban a díjlovaglás
Címkék: Magyar Imre, emlékverseny, díjlovaglás, Georgikon, lovarda
Keszthely - Hetedik alkalommal szervezték meg a Magyar Imre Díjlovagló Emlékversenyt a Georgikonon. Az örökös díjlovagló bajnok, egykori keszthelyi egyetemi oktató emlékére rendezett megmérettetésre hat kategóriában több mint negyvenen neveztek. A díjlovaglók egy felújított pályán mutathatták be a tudásukat a nézőknek és a versenybíróknak.

A díjlovaglás, amellett, hogy a lovassport egyik szakága, a ló kiképzésének egyik módja is. Alapja a ló és a lovas közti teljes harmónia megteremtése. A Georgikon lovardájában immár hetedik alkalommal szerveznek versenyt amely a díjlovaglás örökös magyar bajnoka, Magyar Imre előtt tiszteleg. A keszthelyi megmérettetésre nem csak belföldről, hanem a határokon túlról is érkeztek versenyzők.

„11 éves koromban kezdtem ezt a sportot Szlovákiában, otthon, egy lipicai tenyészetben. Miért pont ezt a sportot választottam? Úgy gondolom, hogy közel állnak hozzám a lovak, és nagyon szerettem mindig is a lovakat.” - mondta egy versenyző, Edmár Péter.

A versenyzőknek az úgynevezett díjlovagló négyszögben kell bemutatni a tudásukat. A verseny alatt több, előre meghatározott feladatot kell végrehajtaniuk, amelyet egy három fős zsűri felügyel. Nagyon fontos, hogy a lovas úgy irányítsa a lovát, hogy az a versenybírók és a közönség számára a legkevésbé legyen látható. A zsűri tagjai között helyet foglalt Wagenhofferné Magyar Ágnes, a nyolcszoros díjlovagló bajnok, Magyar Imre lánya.

„Nagy örömmel jövök mindig, ez a jó érzés, hogy itt versenyezhettek. Annak idején én is itt versenyeztem és versenyezhettem, most pedig a fiatalok, tanítványok jöhetnek, és megmérethetik magukat. Nagy öröm, hogy most már nyolcadik éve megrendezik ezt az emlékversenyt, plusz a Dunántúl egyik fellegvára lesz remélhetőleg a díjlovaglásnak is a keszthelyi Szendrey-telep.” - tájékoztatott a versenybíró.

A verseny előtt több fejlesztésre is sor került, így többek között megújult a pálya talaja és kerítése, valamint egy versenybírói állást is kialakítottak.Az idei versenyre hat kategóriában, több, mint negyvenen neveztek. A szervezők szerint a mezőny évről-évre egyre erősebb, a kezdő és haladó indulók mellett pedig ismert díjlovagló bajnokok is ellátogattak Keszthelyre.

„Díjlovagló emlékversenyről van szó. Miután emlékversenyről van szó, nem maradhat ki a megemlékezés sem. Ez egy koszorúzással egybekötött ünnepség, örökös magyar bajnokunkról, Magyar Imréről, aki itt dolgozott, nyugdíj előtti öt évét itt töltötte Keszthelyen, és nevelte a keszthelyi lovasokat nagyon szép sikerrel. Régiós díjlovas bajnokságról van szó. Különböző kategóriákban, egészen e kezdő, alapszintű kategóriáktól, az E8-as és A4-es program, ezek alapszintű kategóriák. Következik egy könnyű osztályú program, licenszerző és egy kűr, egy M osztályú kűr zárja majd a napot. Összesen hat program van, mint mondtam ezen a versenyen.” - emelte ki a verseny egyik szervezője, Dr. Bartos Ádám.

A verseny során fejet hajtottak Magyar Imre, nyolcszoros díjlovagló magyar bajnok előtt. A 2011-ben a lovarda oldalán elhelyezett emléktáblánál koszorúztak az örökös magyar bajnok tiszteletére.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhetvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés