KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-14 16:41
Hálaadás a keszthelyi évekért
Címkék: Tódor Szabolcs, búcsúmise, káplán, Bucsuszentlászló
Keszthely - Négy év után távozik a Fő téri plébániáról Tódor Szabolcs. A veszprémi érsek Bucsuszentlászlóra helyezte át a gyergyószentmiklósi születésű papot. A vasárnap esti misén nagy számban megjelent hívek, iskolák, az egyházközség és a város képviselői búcsúztak el Szabolcs atyától.

Tódor Szabolcs Gyergyószentmoklóson született 1986-ban. A veszprémi főegyházmegyés növendéket 2013 júniusában szentelték pappá. Kispapként már többször megfordult Keszthelyen, diakónusként 5 évet töltött a városban.2013-tól szolgált első állomáshelyén, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia káplánjaként. Prédikációja keretében elmondta, nem szeretne búcsúzni, inkább hálát szeretne adni a Jóistennek az itt eltöltött évekért.

„Újra és újra megtapasztaltam azt, hogy a keszthelyi, a zalai népnek a szeretete rendkívüli. Ismerős a mondás sokatok számára, sőt…az egyik kolléga is a Szombathelyi Egyházmegyében így búcsúzott és amikor átküldte az e-mailt, nagyon örültem neki: Zala megye a jóság földje.” - mondta el Szabolcs atya. 

A hívek elsősorban humoráról, közvetlenségéről és az egyházi zene iránti szeretetéről ismerték meg a fiatal atyát.  A Fő téri és a Szent Család templom mellett Cserszegtomajon és alkalmanként a környékbeli településeken is misézett. Nem csak a hívekkel, hanem ministránsokkal is nagyon jó kapcsolatot ápolt.

„Nagy lelkesedéssel, nagy szívvel és még nagyobb léptekkel városszerte mindenki, mindig megismert.” - humorral és szeretettel köszönte meg búcsúzó kollégája munkáját Tál Zoltán. A plébánoson kívül a templom kórusa, a Csány-Szendrey iskola és Ranolder iskola diákjai, vezetése, valamint a ministránsok búcsúztatták Tódor Szabolcsot. A város nevében Ruzsics Ferenc polgármester elmondta, fáj, de el kell fogadni Márfi Gyula érsek döntését az áthelyezésről. Tódor Szabolcs örömét fejezte ki, hogy Zalában maradhat. Augusztus 16-al a híres búcsújáró helyen, Bucsuszentlászló és filiái mellett a pölöskei plébánia plébánosa lesz. Célja, hogy megismerje az ottani embereket és jó közösséget alakítson ki a hívekkel.

„Remélem, hogy ott is majd ilyen szeretettel tudok feléjük közeledni – nyilván nehézségek mindenütt vannak, mert emberekkel dolgozni nem könnyű -  de mindent megteszek azért, hogy ott is jó legyen.” - nyilatkozta televíziónknak Tódor Szabolcs. 

A búcsúmisére nagy számban érkeztek hívek, akik mind személyesen is elköszöntek a kilenc éves keszthelyi pályáját lezáró Tódor Szabolcstól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés