KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-11 17:27
Erdőgazdák versenye
Címkék: erdőgazdálkodás, lőverseny, lőtér, BEFAG, Bakonyerdő
Gyenesdiás - Erdőgazdálkodásban dolgozó szakemberek versengtek egymással Gyenesdiáson. A huszonkettedik alkalommal megszervezett lőbajnokságon profik és amatőrök egyaránt fegyvert ragadtak, hogy mozgó- és állócélponton, valamint koronglövészetben bizonyítsák az ügyességüket. A megmérettetésen 13 csapat és 6 egyéni induló vett részt.

.: A futócélon próbál minél több pontot bezsebelni ez a versenyző a gyenesdiási lőtéren. Csütörtökön huszonkettedik alkalommal szervezték meg a magyar erdőgazdálkodásban dolgozók versenyét, ahová az ország minden pontjáról érkeztek profik és amatőrök egyaránt. Fekete Róbertnek 72 pontot sikerült lőnie a futócélnál, de azt mondja, 80 pont felett szeretett volna teljesíteni. Ennek ellenére jól érzi magát a versenyen, ahová már évek óta visszajár.

„Harminchat éven keresztül szerintem minden versenyen itt voltam, vagy több versenyen vagyok itt. Igazából én ezt nem profiként művelem,csak hobbiként művelem. Hétközben edzésként nem nagyon veszek részt lövészeteken. Én igazából ezt, mint kikapcsolódás, az emberekkel való találkozás, és igazából a feszültség levezetése, egy kis nyugság, relaxálás ebben a hajtott világban, amit nekem a lövészet nyújt.” - mondta a Bakonyerdő versenyzője.

A futócél mellett agyaggalambra és nyúlra is vadásztak a résztvevők. A koronglövészeten előre meghatározott sorrend alapján érkeztek a korongok a gépből, ezeket kellett sörétes puskával eltalálni a résztvevőknek. A négy fős csapatok tagjai forgórendszerben vadásztak, egy korongért pedig négy pont járt. Gróf András középiskolás kora óta a vadászat szerelmese, de sokat jelent neki az is, hogy kollégákkal, barátokkal találkozhat itt.

„Ez nem csak egy lősport és megmérettetés kategória, hanem egy baráti találkozó. Az itt lövőknek nagy része szinte minden versenyen itt volt, és kialakult köztünk egy olyan baráti, kollegiális kapcsolat, aminek a kedvéért még akkor is eljön az ember, ha esetleg nincs jó formában, és akkor is örül a versenyen való részvételnek, ha nem jó az eredménye, vagy nem igazán jó az eredménye.” - hangsúlyozta a Zalaerdő Zrt. csapatának tagja.

A versenynek az egyik fő célja az erdőgazdálkodásban dolgozó szakemberek számára a fegyver, mint munkaeszköz minél vadásziasabb, etikusabb és biztonságosabb használata. Emellett fontos a hivatásos vadászok lőtudásának fejlesztése, a lövészsport népszerűsítése és a vadászkultúra ápolása is. Az idei megmérettetésen 13 csapat és 6 egyéni versenyző indult.

„22 évvel ezelőtt megfogalmazódott az a kérés a vadászok, erdészek részéről is, hogy ők szeretnének versenyezni, szeretnék magukat kipróbálni. Az egyesületünk és a vezetői úgy ítélték meg, hogy ennek helyet kell adni, hiszen ez pont belevág a lőtér profiljába. Azóta minden évben mi ezt megrendezzük. Ez a verseny kinőtte magát, hiszem ma ez már egy versenysorozat Magyarországon, aminek ez az egyik állomása.” - magyarázta Keczeli Zoltán a verseny szervezője, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub vezetőedzője.

A nap végén szoros küzdelemben ugyan, de végül Gróf Jácintnak sikerült győzedelmeskedni a Zalaerdő csapatából. A második helyezett a Mecsekerdő csapatot erősítő Györök Lajos lett, míg harmadik helyen Vizi Norbert végzett a Bakonyerdő képviseletében. A csapatok tekintetében a Zalaerdő állhatott a dobogó legfelső fokára, őt a Mecsekerdő csapata követte, a hazai pálya előnyét élvező Bakonyerdő szakemberei pedig a bronzérmet vehették át.

Regman Karola - Keszthelyi TV                         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszáznegyvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés