KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-11 11:37
A józan ész életet menthet
Címkék: vízimentő, fulladás, nyár, Balaton, tragédia
Keszthely - Az idei évben eddig tizenöten fulladtak meg a Balatonban. A tragédiák szinte mindegyike megelőzhető lenne minimális odafigyeléssel. Bár a nyár végéhez közeledünk, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata kampányt indított a megelőzés érdekében.

Rezi Lászlóné minden vízibiciklit kölcsönző személy esetében meggyőződik arról, hogy szabályosan veszik-e igénybe az eszközt. Huszonhét éve dolgozik ebben a szakmában. Életkortól, úszástudástól, mentális állapottól függ a bérlési lehetőség. Mentőmellény külön kérésre igényelhető.

"Azt szeretném kérdezni, hogy tudnak-e úszni? Igen, jó, akkor azért addig menjenek, ahol a gyerekeknek biztonságosan leér a lába, ott csúszdázzanak. Legyen szíves akkor elolvasni és aláírni! Az, hogy történnek balesetek - gondolom, ez is azzal kapcsolatos ez a riport - bizony vannak. Felelőtlen emberek mindenhol vannak, mondjam azt, hogy aki nem tud úszni, ne menjen a mély vízbe. Vízibiciklizni attól még függetlenül tud, de ne szálljon le a vizibicikliről és a vizibicikli még a legnagyobb viharban sem tud felborulni és nagyon biztonságos eszköz, csak tudni kell használni." - mondta el Rezi Lászlóné, a Vízisportszer kölcsönző tulajdonosa.

Rezi Lászlóné azt is elmondta, hogy szerinte a balesetek miatt pellengérre állított vízibicikli életmentő is lehet. Sok esetben a veszélybe kerülőket nem is a mentős csónakja hozta ki a partra, hanem egy ilyen jármű. Neki ebből húsz van a keszthelyi Városi Strandon. Itt ritkán fordul elő, hogy mentésre kerül sor. Három személy ad folyamatos szolgálatot, reggel nyolc harminctól tizenkilenc óráig. “Az emberek többsége szerencsére tisztában van a szabályokkal” - mondta Nyers Péter vízimentő.

"Van egy kis réteg, akik nagyon merészek és ezeket a szabályokat figyelmen kívül hagyják. Ezekből történnek a problémák leginkább, de én eddig nem nagyon tapasztaltam ilyeneket. Akik viszont megszegik ezeket a szabályokat, azokra mindenképpen rá kell szólni és figyelmeztetni, hogy nem jó ez, amit csinálnak." - tette hozzá a vízimentő.

Ezek a szonárral készült képek már bejárták az internetet. Egy vízbe fúlt ember elmosódott alakja látható rajtuk. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata hangos sajtókampányt indított a megelőzés érdekében. A legfontosabb az alapvető fürdési tanácsok betartása lenne. Ezek megtalálhatók a honlapjukon és a Facebook-os oldalukon is.

"Legkézenfekvőbb dolog az, hogy akinek nincs megfelelő vízbiztonsága, magyarán ne gondolja azt, hogy ő mégis tud valamilyen szinten úszni, az mondja ki nyugodtan: nem tudok úszni. Akkor viszont ennek megfelelően készüljön megfelelő védőfelszerelésekkel vagy eleve a kijelölt fürdőhelyeken belül a sekély vizeket válassza. Azt gondolom, hogy az összes többi pedig, aki vesz egy kis fáradtságot és felkészül, hogy ő hová megy, akkor olvasson utána, hogy ha nem tudja, vagy esetleg nem kapta meg eddig ezeket az információkat." - nyilatkozta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Az idén nyáron eddig tizenöten fulladtak meg a Balatonban. Hogy ez a szám ne emelkedjen tovább, figyeljünk a mélységet jelző bólyákra, legyünk tisztában saját korlátainkkal és gondoskodjunk másokról is. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés