KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-11 11:19
Olcsóbb a vonatjegy, ha kukac jelet lát
Címkék: vonatjegy, MÁV, menetrend, jegyvásárlás, online
Keszthely - Tizenöt százalékkal kerülhet kevesebbe a vonatjegy augusztus huszonhétig. A már korábban bevezetett kedvezmény a Balaton és a Velencei tó térségére vonatkozik, amennyiben ez az úticél vagy a tavak mentén közlekedünk. Az akció csak az interneten megvásárolt jegyekre érvényesíthető. Az érintett járatokat a menetrendben megjelölte a vasúttársaság.

Így néz ki a mobiltelefon kijelzőjén egy elektronikus vonatjegy. Szinte nincs olyan utas, aki ne hallott volna a már 2008-ban bevezetett és folyamatosan fejlődő szolgáltatásról. Csóka József Bükről érkezett és egy vonatra várakozott a keszthelyi vasútállomáson.

"Természetesen hallottam róla, de én a korom miatt nem tudom igénybe venni. Már több barátomnak, ismerősömnek ajánlottam, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, hogy ilyen alkalom van, illetve ezt meg lehet lovagolni." - mondta el Csóka József.

Ha a Balatonra vagy a Velencei tóra interneten keresztül váltja meg a vonatjegyét, augusztus huszonhetedikéig tizenöt százalékkal olcsóbban utazhat, bizonyos járatokon. Boros Szilvia a kisfiával Budapestről érkezett és ő is használja az elektronikus jegyvásárlási rendszert.

Boros Szilvia: "Egyébként igénybe vettük anno az 50 %-os kedvezményt, amit biztosított a MÁV. Most már, hogy elmúlt a gyermek 6 éves, most már 33 %, de figyelni szoktam akár az akciós lehetőségeket, akár a kedvezményeket."

A kedvezménnyel a MÁV-START nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az utasok egyrészt magasabb számban használják az elektronikus jegyvásárlási rendszert, másrészt a kevésbé kihasznált időszakokra próbálják terelni az utasforgalmat.

"A menetrendi keresőben @-cal jelölt vonatokra érvényesek, online vásárolhatók meg és ebben az esetben 15 % kedvezményt biztosítanak. Ezeket a jegyeket bármilyen arra alkalmas eszközön - tehát laptop, tablet, okostelefon - lehet bemutatni a vonaton a jegyvizsgálónak. Természetesen otthon ki is lehet nyomtatni és így is fel lehet mutatni. Ezeknek a jegyeknek az az előnye, hogy elkerülhető a pénztári sorban állás illetve a túlzsúfolt vonaton való utazás." - nyilatkozta Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvívője.

Az e-Balaton és az e-Velence jegyekből a bevezetés óta eltelt közel másfél hónap leforgása alatt több, mint 12.500-at értékesítettek. Az elektronikus vonatjegyek egyre népszerűbbek az utasok körében: erőteljesen növekszik az eladások száma. A tavalyi növekedés tizennyolc százalékos volt. Az idei év első félévében az online jegyvásárlások száma harmincöt százalékkal több, mint 2016 hasonló időszakában. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázötvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés