KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-09 13:26
Nemzetközi csapat a minigolf pályán
Címkék: minigolf, verseny, Balaton Kupa, Temesvár
Balatongyörök - Idén is hazai és nemzetközi versenyzőkkel zajlott a Balaton Kupa Balatongyörökön. 21 éve szerveznek versenyeket a Balaton-parti minigolf pályán, az indulók közül pedig többen már a kezdetektől részt vesznek a megmérettetésen. Idén az időjárás is kedvezett a versenyzőknek, napsütéses időben guríthatták a labdákat a pályán.

Nagy testvéréhez, a golfhoz hasonlóan a minigolf is a türelem és a koncentráció játéka. A 18 lyukas pályán könnyebb és nehezebb akadályokkal kell megbirkózni a versenyzőknek, a cél pedig, hogy a labda minél kevesebb ütéssel jusson el a lyukba. Balatongyörökön 21 éve szervezik meg a Balaton Kupát, amely országszerte nagy népszerűségnek örvend.

„Úgy gondolom, hogy két embertípus létezik: valaki vagy elsőre beleszeret ebbe a játékba, vagy az első után soha többet nem fog ütőt a kezébe. Mi az előbbiekhez tartoztunk, és ahogy itt elnéztük, elég sok ilyen ember van. A jelenleg játszó játékosok között is nagyon sok nyaraló van, akiknek itt van telkük, vagy csak évről évre visszajárnak ide nyaralni.” - mondta az egyik versenyző, Schrotter Judit.

A balatongyöröki versenyre nem csak hazánkból, hanem a szomszédos országokból is érkeztek játékosok. Liviu Badiu Temesvárról utazott a Balaton-partra feleségével. Ők is évek óta visszajárnak a Balaton Kupára, azt mondja, csak a játék kedvéért indulnak el otthonról minden évben.

„Szeretjük a minigolfot, mert a feleségemmel és a fiammal együtt Romániát képviseljük. Sajnos az utóbbi években sok versenyző abbahagyta a játékot, így csak mi hárman maradtunk, hogy képviseljük az országot.” - mesélte a temesvári játékos, Liviu Badiu.

A Balaton Kupán a versenyzők női, férfi, ifjúsági és páros kategóriában is indulhattak. A három napos versenyre összesen harminckét nevezőt vártak a szervezők, közülük többen rendszeres visszatérők. A családi vállalkozásként működő balatongyöröki minigolfpálya a nyaralók körében is nagyon népszerű, a rendszeres versenyzők pedig barátság is szövődött az évek során.

„Én úgy gondolom, hogy az országban az egyik legnépszerűbb verseny a Balaton Kupa, habár most kevesebben vagyunk, mint az elmúlt években. Ennek az az oka, hogy a senior Európa Bajnokság is jelenleg zajlik, így ott kilenc versenyző szerepel, képviseli hazánkat.” - tájékoztatott Papp Máté, a verseny szervezője, Papp Máté.

A szervezők bíznak a versenyzők játékos kedvében, így a jövőben is évről évre megszervezik majd a minigolf bajnokságot a Balaton-parton.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázötvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Játék és ebéd Szent Erzsébet napján 2017-11-20 16:17
Vonyarcvashegy - Kolbászból volt a kerítés Vonyarcvashegyen 2017-11-20 16:10
Keszthely - Emlékfa a református jubileum alkalmából 2017-11-20 15:25
Keszthely - Dédanyáink mozija 2017-11-20 12:33
Keszthely - 245 éves a Vajda 2017-11-20 12:26
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés