KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-07 10:40
Alkotótábor Reziben
Címkék: alkotótábor, kézműves, Rezi, kézügyesség
Rezi - Harminckilenc gyermek számára rendeztek alkotótábort Reziben. A lurkók több helyszínen ismerkedhetnek meg olyan, kézügyességet igénylő tevékenységekkel, amik a tehetségük kibontakozásában segítenek. A Tafota Istvánné szervezte táborban pedagógusok, oktatók, szobrászok, művészek segítségével ügyeskednek a gyerekek.

Csak egy vékonyabb faág és egy konzerves doboz - ennyi és némi kézügyesség kell ahhoz, hogy ez az egyszerű hangszer elkészüljön. Faragott botokat, sípokat is készítenek a gyerekek ezen a munkaállomáson. A gyenesdiási Gál Marcell is éppen itt dolgozik. Azt mondja, jól érzi magát a táborban.

"Reziben ez már a második táborom. Voltam a vártáborban is. Itt is sok mindent faragunk, faragtunk már karómanót, túrabotot és most faragjuk a receficét." - mondta Gál Marcell.

Egy másik helyszínen agyagozni tanulnak a gyerekek. Hímzés, fonás, textilszobrászat, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, tűzzománcozás, rajzolás-festés és batikolás is zajlik a táborban. A palesztin származású Owaimer Aisha már kicsi kora óta minden évben visszatér ide.

Owaimer Aisha: "Például én is most batikolok, lehet zománcozni is a mai naptól és mennek a turistaházba sokan agyagozni. Voltunk tegnap például sütni is, ez nekem nagyon tetszett. Én nem igazán szoktam sütögetni, de ilyenkor mindig részt veszek ilyenben is és szerencsére jól sikerült az egész." 

Naponta négy-öt munkaállomás áll rendelkezésre attól függően, hogy a kézműves szakemberek hogyan tudnak érkezni. Az idei, a rezi iskolában megrendezett alkotótábor már a tizenegyedik. A programok összeállításában, a foglalkozásokon Zubai Etelka művészeti vezető is közreműködik.

"Megmutatják, hogy ők mennyire ügyesek. A kiállításon szokott ez nagyon szépen lejönni: amikor mutatják a szüleiknek, hogy “ezt is én csináltam”, a szülő el sem akarja hinni szinte, hogy “ezt tényleg az én gyermekem csinálta”. Mindenki jó valamiben. Ez az iskolánk mottója is és ha erre nem adunk lehetőséget, hogy előhozzák, mert csak a tablet, a számítógép, a telefon előtt dolgoznak, akkor nem tudjuk meg, hogy mi az ami tehetség lakozik benne." - nyilatkozta Zubai Etelka, Rezi Gyermek- és Ifjúsági Alkotó- és Fafaragótábor művészeti vezetője.

Az idei tábor témája a Rezi vár, az elkészült munkákban ez köszön vissza. Harminckilenc gyermek vesz részt a foglalkozásokon - nem csak Reziből, hanem a környékbeli településekről is. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhúszonhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés