KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-04 14:10
Községházi esték: a jazztől az egyházi zenéig
Címkék: Községházi esték, koncert, jazz, fúvós, zene
Gyenesdiás - A gyenesdiási hangversenysorozat szerda este indul el, idén nyáron még két koncerttel és egy kiállítással várják az igényes szórakozásra vágyókat. Az Acoustic Line Band után koncertezik még a Fidelis Brass Fúvósegyüttes és a Salve Regina Kórus C. Tóth Zoltánnal.

Jazz örökzöldekkel indult el az idei Községházi esték. 2000 óta, a Községháza megépülése óta kínálnak ily módon könnyű, igényes nyáresti programokat a településen. Az elmúlt években igazi törzsközönség alakult ki.

„Mi évek óta a párommal ide járunk már. Ez egy nagyon kellemes nyári kikapcsolódás, mindig valami igazán könnyű dolgot tudnak előszedni az itteni dolgozók és nagyon kellemes élményeket tudnak nyújtani. Ha a nagy nyári meleg után, ha ide beül az ember…itt is meleg van, de a hangulat viszont forró és mégis nagyon kellemes kikapcsolódást tud nyújtani.” - vélekedett a koncert után Horváth Pál. 

A Jazz-standardek mellett magyar slágereket is hallhatott a lelkes közönség. A zenészek még be is vonták a hallgatóságot egy kis közös éneklésbe. Az Acoustic Line Band az alapja például a Keszthelyi Jazz Műhelynek és a Gábor és Gábor Zenekarnak is. Igyekeznek lehetőségeikhez képest minél inkább akusztikus hangszerekkel játszani. 

Felföldi Gábor, zebekarvezető: „Nagyon szeretjük ezt az akusztikus hangzást, mert ez a klasszikus zenére emlékeztet bennünk. A jazz zene, meg a klasszikus zene mindenképpen rokon, a jazz zenészek is klasszikus zenével kezdik el a tanulást. Aztán úgy lesz valakiből jazz zenész, hogy 16-18 éves korára dönti el, hogy merre menjen és mi nagyon szeretjük ezt az akusztikus hangzást.”  

A Községházi esték nem csak a településen élők, hanem az itt nyaralók számára is jó kikapcsolódás. A kiváló akusztikájú teremben idén még két alkalommal várják a közönséget. 

„A következő héten a Kiss Tamás vezette Fidelis Brass Fúvósegyüttes lesz augusztus 9-én. Augusztus 16-án pedig a Salve Regina Kórus, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Templom kórusa fog bemutatkozni C. Tóth Zoltán karnaggyal, aki nem csak karnagyként fog szerepelne, hanem orgonálni is fog.” - árulta el Hársfalvi György, a szervező József Attila Klubkönyvtár vezetője. 

Augusztus 16-án nem csak a keresztény zenei irodalomban tehet utazást a közönség. Ekkor nyílik Kovács Tibor szekszárdi festőművész kiállítása is. Minden program ingyenesen látogatható.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcvanöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés