KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-03 15:35
Negyedik hőhullám
Címkék: hőség, nyár, előrejelzés, hőhullám, meleg
Keszthely - Az előrejelzések szerint pénteken lesz a nyár legmelegebb napja. Jelenleg harmadfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén. Ezen a nyáron ez a negyedik hőhullám. Már a meteorológusok is felteszik a kérdést, hogy mindez beleillik-e az átlaghőmérséklet statisztikájába.

Ez a figyelmeztetés a keszthelyi Városi Strandon hangzott el. Minden nap többször is megismétlik az ismertetőt. Az azóta már harmadfokúra emelt hőségriasztás kapcsán minden lehetséges módon tájékoztatást kell kiadni a várható időjárási szélsőségről, illetve a hőártalmak megelőzésének lehetséges módjairól. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a nagy meleg miatt oda kell figyelni saját magunkra és másokra is.

"Természetesen védekezünk a nagy hőség ellen, keressük most is az árnyékos helyet illetve rengeteget iszunk. Hoztunk nagyon sok gyümölcsöt, azt esszük illetve úgy kezdjük reggel - a gyerekek is tudják -, hogy nem mennek már be egyszerre a vízbe, hanem bekenjük őket naptejjel." - mondta el Grujberné Skrapits Ildikó.

"Lejöttünk a haverokkal a strandra. Hallottuk, hogy hőségriadó van, ezért úgy készültünk, hogy az árnyékba befekszünk, kicsit napozunk, de nem sokat. Iszunk pár hideg sört, vizet. Igazából úgy készültünk, hogy lejövünk minden nap a strandra egy kicsit, de tizenegy és három között ugye tudni illik, hogy nagyon meleg van, meg ugye most hőségriadó van, ezért inkább az árnyékban tartózkodunk." - mondta Kiss István.

A keszthelyi Városi Strand minden nap teltházzal üzemel. Nagyon sokan döntenek úgy, hogy a vízparton keresnek enyhülést. Az idei negyedik hőhullám nem mondható átlagosnak. Különösen annak tekintetében, hogy a tavalyi nyár is nagyon meleg volt. Anda Angéla egyetemi tanár, a meteorológiai szakma elismert szakértője azt mondja: a hőhullámok időtartama is figyelemre méltó, mert nem csak pár napig tartanak.

"Kedden kaptuk meg az első hőségriasztást - azt mondták, hogy pénteken éjfélig. A meteorológus három napnál tovább nem ad előrejelzést, tehát nehogy valaki abba élje bele magát, hogy pénteken éjfélkor vége lesz ennek a hőhullámnak. Úgy tűnik, hogy a Kárpát-medencébe beleült anticiklon, az szépen beült ide és ha egy anticiklon így fel tud épülni, annak a felváltásához, az eltávozásához valami markáns időjárási esemény kell. Például egy erős széllel jövő légtömeg, az segíthetne rajtunk." - nyilatkozta Anda Angéla, a Pannon Egyetem Georgikon Kar egyetemi tanára.

Ilyen légtömeg egyelőre nem látható az előrejelzésekben. Úgy tűnik, marad a hőhullám és valószínűleg a riasztást is meg fogják hosszabbítani. Keszthelyen a Balaton közelsége nap közben tompít a hőmérsékleten, éjszaka viszont a tó felmelegedett vize emeli a hőérzetünket. Jelenleg huszonhat fokos a “magyar tenger” hőmérséklete. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - A szabadság kapuja 2017-10-23 16:54
Keszthely - Csárdáskirálynő 2017-10-20 14:30
Keszthely - Humor a pedagógiában 2017-10-19 16:31
Keszthely - Megújul a Ranolder 2017-10-19 16:27
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés