KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-02 11:03
Az alapoktól a tüzes tangóig
Címkék: tangó, milonga, tábor, Budai Tangó Club
Keszthely - Gyakorlott táncosok és kezdő tangózók is részt vettek a Budai Tangó Club keszthelyi táborában. A program szervezői idén két vendégoktatóval is készültek a résztvevőknek. Sinóros-Szabó Botond és Fülöp Nóra Budai László tanítványai voltak, és egy új színnel gazdagították a tematikus napokat.

Az ötödik tangó táborban négy napon át táncolhattak a résztvevők Keszthelyen. Az oktatók idén a négy elem, föld, víz, tűz, levegő köré építették fel a tábor témáját. Hitvallásuk szerint ugyanis a zenében megtalálható ez a négy elem, amelyet így a tánccal is ki lehet fejezni. A szervezők kezdőket és haladókat is vártak az órákra, a többség azonban már visszatérő vendégként vett részt a táborban.

„Fruzsikám, a kislányomnak a nagymamája itt lakik Keszthelyen, úgyhogy nekünk ez nagyon jó helyen van ez a tábor. Egyébként is járunk Budapestre már nagyon régóta, a párom már 10 éve, én körülbelül öt éve. Ilyenkor erre a nyári, keszthelyi táborra mindig eljövünk, és ha van segítségünk, akkor a nagymamára bízzunk, ha nincs, akkor hordozóban tangózunk a babával.” - mondta az egyik résztvevő, Schrenk Judit.

A tábor ötlete négy évvel ezelőtt egy Táncpanoráma előadássorozat után született meg. Budai Lászlónál ugyanis a keszthelyi fellépés után sokan jelentkeztek, hogy maguk is szívesen megtanulnák ezt az argentin táncot. A keszthelyi táborba nem csak itthonról, hanem külföldről is érkeznek tangózók, hogy elsajátítsák, vagy finomítsák a már megtanult mozdulatokat.   

„Ezek a nyári táborok azért jók, mert össze vagyunk zárva, és több napig, most négy napig együtt tangóztunk. Ez óhatatlanul a testébe beleivódik az embernek a hangulata, és lényegében a tangókultúrának a hangulatát kell elkapni. Azok is, akik még nem nagyon tangósak, idejöttek. A hölgyeknek könnyebb dolga van, hogyha egy haladó férfi fölkéri őket. tehát magát a hangulatát, ízét kapjuk el így.” - tájékoztatott Budai László, a tábor vezetője.

A táborban a női és a férfi technikák mellett valsot és milongát is táncoltak a résztvevők. Az óráknak a Goldmark Károly Művelődési Központ nagyterme adott otthont, esténként azonban a strandra is igazi dél-amerikai hangulatot varázsoltak a táncosok. A tervek szerint a tangótábort jövőre is megtartják Keszthelyen.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhatvanhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés