KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-02 10:59
Lánglovagok napja
Címkék: tűzoltónap, főzőverseny, Szent Flórán, koszorúzás
Balatongyörök - Tizenhetedik alkalommal emlékeztek meg Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről Balatongyörökön. A tűzoltónapon a részt vevő csapatok főzőversennyel töltötték a délelőttöt, délután pedig sor került a hagyományos kismotorfecskendő-szerelési versenyre is. Az önkéntes tűzoltók egyöntetűen kiemelték, nagyon szívesen jönnek Balatongyörökre.

Látványos kutya agility bemutatóval szórakoztatták a csapatokat a balatongyöröki tűzoltónap délelőttjén. A Balaton-parti rendezvénytéren 15 önkéntes tűzoltó egyesület tagjai gyűltek össze, immár 17. alkalommal. Délelőtt a főzőversenyé volt a főszerep, a vállalkozó szellemű csapatoknak pásztortarhonyát kellett a zsűrinek feltálalniuk. A táplánszentkereszti csapat már tíz éve rendszeres visszajárója a programnak, és mindig nagyon jól érzik magukat.

„Nagyon szuper, nagyon idilli a környezet. Mi Táplánszentkeresztről jöttünk, ami ugye 100 kilométer, nem távolság a mai világban. Emberileg az itteni tűzoltók, ugye ők rendezik ezt az eseményt, nagyon jó szakmai meg emberi kapcsolatban vagyunk velük.” - mondta Tancsics József, a Táplánszentkereszti ÖTE tűzoltóparancsnoka.

A tűzoltócsapatoknál lázasan folyt a munka, még a vendéglátó györöki tűzoltók is főztek. A Hamutiprók természetesen nem vettek részt a főzőversenyben, így az ő bográcsukban gulyás rotyogott.A tűzoltónap egyik központi programja a csapatok felvonulása. A menet élén a Györöki Hamutiprók haladtak, hazánk, a település és az egyesület zászlaival. A tűzoltócsapatok a Szent Flórián szobornál sorakoztak fel, ahol Biró Róbert, a település polgármestere köszöntötte őket. Beszédet mondott Laczikó Károly, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is. Mikola Gyula a györöki tűzoltók parancsnoka az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

„Nagyon fontos ez azért, mert barátságok szövődtek itt már a 17 év alatt, és gyakorlatilag vannak olyan távolabbi csapatok, , akikkel csak egy évben ilyenkor találkozunk, akik Györökre mindig szívesen eljönnek. Meg egy látványosság Balatongyöröknek ez a rendezvény. Nem csak nekünk, a turistáknak is. Mint láttátok, a falu lakói is kint állnak, és integetnek az autóknak, nem zavarja őket, hogy szirénázunk hangoskodunk. Szívesen néznek bennünket, és szurkolnak nekünk délután a versenyeken.”  - tájékoztatott a Hamutiprók vezetője.

A Szent Flórián szobornál a keszthelyi hivatásos tűzoltók nevében Laczikó Károly, a település részéről pedig Biró Róbert helyezte el a hála koszorúit. Emellett koszorúztak, és fejet hajtottak védőszentjük előtt a megjelent csapatok képviselői is.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázötvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés