KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-02 10:59
Lánglovagok napja
Címkék: tűzoltónap, főzőverseny, Szent Flórán, koszorúzás
Balatongyörök - Tizenhetedik alkalommal emlékeztek meg Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről Balatongyörökön. A tűzoltónapon a részt vevő csapatok főzőversennyel töltötték a délelőttöt, délután pedig sor került a hagyományos kismotorfecskendő-szerelési versenyre is. Az önkéntes tűzoltók egyöntetűen kiemelték, nagyon szívesen jönnek Balatongyörökre.

Látványos kutya agility bemutatóval szórakoztatták a csapatokat a balatongyöröki tűzoltónap délelőttjén. A Balaton-parti rendezvénytéren 15 önkéntes tűzoltó egyesület tagjai gyűltek össze, immár 17. alkalommal. Délelőtt a főzőversenyé volt a főszerep, a vállalkozó szellemű csapatoknak pásztortarhonyát kellett a zsűrinek feltálalniuk. A táplánszentkereszti csapat már tíz éve rendszeres visszajárója a programnak, és mindig nagyon jól érzik magukat.

„Nagyon szuper, nagyon idilli a környezet. Mi Táplánszentkeresztről jöttünk, ami ugye 100 kilométer, nem távolság a mai világban. Emberileg az itteni tűzoltók, ugye ők rendezik ezt az eseményt, nagyon jó szakmai meg emberi kapcsolatban vagyunk velük.” - mondta Tancsics József, a Táplánszentkereszti ÖTE tűzoltóparancsnoka.

A tűzoltócsapatoknál lázasan folyt a munka, még a vendéglátó györöki tűzoltók is főztek. A Hamutiprók természetesen nem vettek részt a főzőversenyben, így az ő bográcsukban gulyás rotyogott.A tűzoltónap egyik központi programja a csapatok felvonulása. A menet élén a Györöki Hamutiprók haladtak, hazánk, a település és az egyesület zászlaival. A tűzoltócsapatok a Szent Flórián szobornál sorakoztak fel, ahol Biró Róbert, a település polgármestere köszöntötte őket. Beszédet mondott Laczikó Károly, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is. Mikola Gyula a györöki tűzoltók parancsnoka az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

„Nagyon fontos ez azért, mert barátságok szövődtek itt már a 17 év alatt, és gyakorlatilag vannak olyan távolabbi csapatok, , akikkel csak egy évben ilyenkor találkozunk, akik Györökre mindig szívesen eljönnek. Meg egy látványosság Balatongyöröknek ez a rendezvény. Nem csak nekünk, a turistáknak is. Mint láttátok, a falu lakói is kint állnak, és integetnek az autóknak, nem zavarja őket, hogy szirénázunk hangoskodunk. Szívesen néznek bennünket, és szurkolnak nekünk délután a versenyeken.”  - tájékoztatott a Hamutiprók vezetője.

A Szent Flórián szobornál a keszthelyi hivatásos tűzoltók nevében Laczikó Károly, a település részéről pedig Biró Róbert helyezte el a hála koszorúit. Emellett koszorúztak, és fejet hajtottak védőszentjük előtt a megjelent csapatok képviselői is.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhúszonöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés