KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-01 12:24
Fehér, vörös és rozé
Címkék: borfesztivál, rendezvény, bormuri, Da Bibere zalai Borlovagrend
Vonyarcvashegy - A száraz borok a legnépszerűbbek a 24. vonyarcvashegyi borfesztiválon. Az öt napos programon nem csak a bor, hanem a gasztronómia szerelmesei is találhatnak kedvükre valót, de a zenekedvelőknek is változatos műsorokkal kedveskednek a szervezők. A rendezvényre vasárnap estig várják a kikapcsolódni vágyókat.

Az őszies időjárás sem tudta elriasztani a borkedvelőket a vonyarcvashegyi boros forgatag első napján. A rendezvénytéren felállított sátor alatt vörös és fehérborokat is kóstolgattak az érdeklődők. A 24. borfesztiválra helyiek és távolabbról érkezők is szívesen ellátogatnak.  Sokan a környék összes boros rendezvényén ott vannak.

„Gyenesen, Györökön, Vonyarcvashegyen, Hévízen, Keszthelyen minden alkalommal. Szuperjó baráti társaságunk van, már 15 éve együtt járunk kirándulni, biciklizni, enni, inni, szóval minden tökéletes, ragyogó.” - mondta egy résztvevő, Dr. Németh Jánosné.

A borfesztiválon a környékbeli borházak mellett természetesen a helyi szőlőtermelők is képviseltették magukat. Több helyen kínáltak mustot is a vendégeknek, de a vörös és a fehér borokból sem volt hiány. A vonyarcveshegyi Papp Családi Pincészet évek óta részt vesz a környék boros rendezvényein. Azt mondják, minden helyszínen más-más borok a népszerűek.

„Fesztiválról fesztiválra változik, tehát nincs kétszer egyforma fogyás. Úgy gondolom, hogy egyre többen szeretik, illetve kóstolják a száraz borokat. Míg ez előtt azért egy 5-6-10 évvel viszont inkább az édesebbek fogytak, a félédesek, most már azért a borkultúra eljutott arra a szintre Magyarországon is, hogy a száraz borokat kedvelik inkább.” - tájékoztatott Papp Attila, a pincészet borásza.

A rendezvény megnyitóján immár hagyományosan részt vettek a Balatoni Borbarát Hölgyek és a Da Bibere Zalai Borlovagrend is. A vendégeket Dr. Brazsil József elnök-nagymester is köszöntötte. Péter Károly, a település polgármestere köszönetet mondott a borkedvelőknek a részvételért. Kiemelte, a vendégek nélkül ma nem ünnepelhetné a rendezvény a 24. születésnapját.

„Mi a szebb? Adni vagy kapni? Nem tudtam eldönteni valójában, hogy most mi adunk, vagy azok a vendégek, akik itt vannak, azok adnak nekünk, mert ebben mindkettőben nagy öröm van. Öröm adni, öröm kapni. Mi adjuk azt a rendezvényt, a borászokkal, a gasztronómia kínálatával, amit mi tudunk adni. A vendégek meg, akik ide jönnek, azok meg adják azt a szeretetet, ait szerintem nagyon kevés ember tud átadni egy-egy ilyen rendezvényen.” - hívta fel a figyelmet a polgármester.

A megnyitó után a Holdviola együttes szórakoztatta a közönséget. Csütörtökön Laci Betyár műsorával kedveskednek a vendégeknek, pénteken pedig a Kelemen Kabátban zenekar lép fel. Szombaton operettesttel várják a nagyérdeműt, vasárnap pedig az Ocho Macho búcsúztatja a bormurit.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhetvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés