KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-28 15:23
Megtelt Keszthely
Címkék: múzeum, látogató, nyár, forgalom, Kastélymúzeum
Keszthely - Óriási a forgalom Keszthelyen a turisztikai központokban, a vendéglátó helyeken, a múzeumokban. Például a tegnapi napon a Helikon Kastélymúzeumban háromezer-hatszáz látogató váltott jegyet. Bár a meteorológia ismét nyárias időt jelez, a hűvösebb napok több embert vonzanak a múzeumokba.

A Helikon Kastélymúzeum vonzza a legtöbb látogatót a Balaton kulturális fővárosában. Az elmúlt három napban csaknem tízezer jegyet értékesítettek. A bejáratnál sorokban állnak az emberek a pénztár előtt. Merth Gábor a párjával érkezett és már a kiállítást tekintik meg.

"Most jelen pillanatban nincs jó idő, ezért elmentünk mindenfelé. Eljárkálunk úgymond turistáskodni. Többek között eljöttünk Keszthelyre, a Festetics kastélyba és tulajdonképpen itt szeretnénk végignézni mindent." - mondta el Merth Gábor.

A Helikon Kastélymúzeumba ebben a hónapban eddig harmichatezer látogató érkezett. Ez országos szinten is kiemelkedő adat.

"Úgy gondolom, hogy a Helikon Kastélymúzeum előző évi beruházásai az idei évtől már kezdenek beérni. Valamivel több, mint tíz százalékkal nőtt az előző két év átlagához viszonyítva a látogatószámunk. Én ezt egy jelentős fejlődésnek gondolom -pláne akkor, hogy ha tudjuk azt, hogy a tavalyi évben az ország leglátogatottabb kastélyaként valamivel több, mint 210 ezer látogatót fogadtunk." - nyilatkozta Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója.

Nem csak a kastély, hanem a város más múzeumai is nagy látogatószámmal büszkélkedhetnek. A “Belvárosi Múzeumok” látogatottsága jelentősen meghaladja a tavalyi évet. A Népviseletes babamúzeum, a Történelmi panoptikum, a Középkori erotikus panoptikum, a Csigaparlament, a Vidor játékmúzeum, a Horrárium és kínzó múzeum, a Nosztalgia és giccs múzeumok már elnevezésükben is vonzóak.

"A szlávok északról, a csehek, lengyelek olyan számban, olyan mennyiségben, többen jöttek, mint tavaly. Nagyon jó a lengyel vásárló, illetve hát nem sajnálja a pénzt a múzeumi belépőktől. A csehek szintén. Nagyon nagy meglepetés volt a vizes VB-nek ez az úgymond kicsapódása, mert Füreden, mikor a sportesemények véget értek, akkor nagyon sokan eljöttek ide a Balaton fővárosába." - nyilatkozta Túri Török Tibor, a Belvárosi Múzeumok tulajdonosa.

A Balatoni múzeum látogatottsága is megnőtt. Az időjárás itt is befolyásolja a vendégek számát, napi átlagban háromszázan váltanak jegyet.

Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgató helyettese szerint: "Amikor megjön a kánikula, a strandidő, akkor a potenciális látogatók többsége a strandot választja. Viszont az esős időben minket is ellepnek a látogatók szerencsére és ilyenkor nagyon sokan megfordulnak a Balatoni Múzeum kiállításaiban is. Viszont észlelhető egy olyan tendencia is, hogy a nagyon nagy melegekben is több a látogató az átlagos őszi napokhoz képest például." 

Érdekes megfigyelés, hogy a melegebb napokon főleg az idősebbek választják a múzeumot. Valószínűleg a tárlatoknak helyt adó hűvösebb termek is vonzzák őket. A vendégkönyvből az derül ki, hogy sok a külföldi. Elsősorban a németajkúak érkeznek az egyébként jelentős számú magyar látogatók mellett. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznyolcvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés