KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-28 15:11
Tourinform: nőtt a vendégek száma
Címkék: vendég, nyár, Tourinform, vendégéjszaka
Keszthely - “Nagyságrendekkel több a vendég az idei nyáron” - így vélekedik a keszthelyi Tourinform iroda vezetője. Tar László szerint jellemzően nem strandidőben érkeznek az érdeklődők. Ilyenkor többen is úgy döntenek, hogy a város egyéb turisztikai szolgáltatásait vegyék igénybe, vagy kerékpárt kölcsönözzenek. Ehhez pedig a Tourinform segítségét kérik.

A keszthelyi Tourinform iroda a sétálóutcában, könnyen megtalálható helyen van. Ennek is köszönhető, hogy az emberek egymásnak adják itt a kilincset. Juhász Mónika a családjával érkezett Ceglédről és szintén itt informálódik.

"Voltam már Keszthelyen, de nagyon régen és jöttünk a Festetics kastélyt megnézni. Az idő nem annyira jó, de kirándulásra igen. Amúgy Hévízen vagyunk elszállásolva, az is nagyon szép, meg a Balaton is." - mondta el Juhász Mónika.

A Tourinform irodát felkereső ügyfelek zöme külföldi. Az elmúlt években három-öt százalékkal bővült a vendégéjszakák száma. A becsült adatok szerint ez idén is tartható lesz. A keszthelyi Tourinform iroda vezetője, Tar László szerint továbbra is sok a németajkú vendég, de egyre többen érkeznek Szlovákiából és Csehországból. Kiugróan sok a lengyel turista.

"Már azon gondolkodunk, hogy adunk ki önálló lengyel kiadványokat. Egy-két fajta kiadvány már van lengyelül is, de a többi kiadványunkat lengyelül is kiadjuk a jövőben. Az orosz vendégek száma egy kicsit elmarad ahhoz képest, amilyen várakozásokkal néztünk előre. A kerékpáros turizmusról annyit azért mindenképpen tudni kell, hogy -külön választva a kerékpáros turizmust és a kerékpárral járó turistákat - mind a kettő száma örvendetesen nőtt." - nyilatkozta Tar László, a Tourinform Iroda vezetője.

A Tourinform iroda továbbra is kölcsönöz jó minőségű bicikliket. A Balaton mellett kiépült kerékpárutak hálózatának is köszönhető, hogy a vendégek fele otthonról hozza a kétkerekűt. Egyre jellemzőbb, hogy az emberek kánikulában is használják a bringáikat. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhetvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Ennyi nevező még soha nem volt 2017-08-22 17:46
Keszthely - A hintóktól az agarakig 2017-08-22 17:41
Gyenesdiás - Villámgyors mezőny versengett a Festetics Vágtán 2017-08-22 17:33
Gyenesdiás - Így készült az új kenyér 2017-08-21 15:52
Keszthely - Ezrek nézték a tűzijátékot Keszthelyen 2017-08-21 15:46
Keszthely - Megkerülhetetlen, iránymutató, máig ható alakja történelmünknek Szent István 2017-08-21 15:39
Keszthely - A Balatoni habos mogyoró Magyarország Tortája 2017-ben 2017-08-18 18:53
Vonyarcvashegy - A tőkéről a tányérra 2017-08-18 18:49
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés