KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-25 15:15
Tenger a cseppben - folytatódik a Györöki Nyári Tárlat
Címkék: Györöki Nyári Tárlat, kiállításkortárs, művész
Balatongyörök - Az idei évben is a kortárs hazai alkotók kiváló képviselői mutatkoznak be a Györöki Nyári Tárlaton. A 15 éves múlttal rendelkező kiállítás sorozat egyedülálló a Balaton körül, de az országban is kevés ilyen van – mondta P. Szabó Ernő művészettörténész. Balatongyörökön ezúttal Magyari Márton munkásságával ismerkedhetett meg a közönség.

Magyari Márton a festők városában, Szentendrén él. Több korszakra bontható munkássága. Balatongyörökre javarészt a 2011-től készült munkáit hozta el. Ekkor csatlakozott egy gyimesi művésztelephez. Az erdélyi táj nagy hatással volt rá.

„Ha az ember felmegy a szembelevő hegyre akkor ilyen hihetetlen geometrikus szövedéket alkot. Egyrészt teljesen olyan, mint amikor a photoshopban két layer-t összeraknak – egyrészt ott van egy organikus táj és utána rá vannak téve ezek az ember által szerkesztett un. lészakertek, tehát ilyen lécekkel bekerített kertek, amelyek hosszú idő óta más-más család kezelésében vannak, mindegyik máskor legeltet, máskor kaszál, mindegyik egy kicsit más színű egy kicsit más felületű.”  - mesélte szenvedéllyel a művész, kai ezen benyomásait nem realista módon ábrázolja Magyari Márton. Indirekt módon viszi a vászonra a színek és formák inspirálta gondolatait. Tárlatát P. Szabó Ernő nyitotta meg és méltatta az alkotót.A művészettörténész kiemelte, a mai magyar festészet derékhadának kiváló képviselője Magyari Márton. A Györöki Nyári Tárlatról elmondta, az elmúlt 15 évben Palásti Besének köszönhetően egyedülálló kiállítás sorozatot sikerült megalkotni.

„Balatongyörökre Bese tényleg mindig kvalitásos művészeket hív meg, a mai magyar művészet élvonalába tartozókat. Így tulajdonképpen kicsibe, cseppben a tengerként azt lehet mondani, hogy ez a kortárs magyar művészet egészéről ad képet és mint ilyet, páratlannak nevezem a Balaton-parton, de máshol se sok van ilyen az országban.” - vélekedett P- Szabó Ernő. 

A Györöki Nyári Tárlaton legközelebb augusztus 5-től mutatkozik be Mayer Berta festőművész, majd Orr Lajos szobrászművész és Egri Erzsébet festőművész kiállítása várja a közönséget augusztus 19-től a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázharminc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Csik Ferenc születésnapjához kapcsolódva rendeztek úszóversenyt 2017-12-18 16:56
Keszthely - Ahogy Isten tette, mi is hajoljunk le valakihez 2017-12-18 16:55
Keszthely - Akik önzetlenül tesznek a városért 2017-12-18 16:53
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés